.st0{fill:#FFFFFF;}

Anul 2024, CEDO impune tirania verde 

Articole | 12/04/2024

CEDO ne impune tirania verde

Tiraniile vin în multe culori. Comunismul a fost tirania roșie, iar astăzi tirania seculară e tirania roz (pink). Îi putem spune și tirania curcubeu.

Secularismul ne impune o nouă tiranie: tirania verde, tirania care vrea cu orice chip să ne scape de impactul schimbărilor climatice, așa numite și presupuse, fie că vrem fie că nu. Pârghiile pentru impunerea acestei tiranii sunt cele cunoscute: statul secular, legislatura, executivul și toate instituțiile sociale și politice ale statului secular. O pârghie puternică sunt și tribunalele. Ele constituie cea mai nedemocrată pârghie dintr-o democrație, cea mai de temut și cea mai puțin afectată de voința cetățenilor, ele de obicei plasându-se deasupra legii și a mecanismului de supraveghere democratică.

La nivel european, pârghia aceasta de mult discreditată și ne-democrată este CEDO – Curtea Europeană a Drepturilor Omului. CEDO este vârful de lance care reconfigurează gândirea și politica societății și a celor 47 de state asupra cărora are autoritate. Recent, CEDO și-a folosit puterea enormă pe care o are pentru a impune asupra noastră teroarea climatică, pe care eu o numesc “tirania verde”.

Pe 9 aprilie 2024, CEDO a emis o decizie în care găsește Elveția vinovată de măsuri inadecvate pentru prevenirea și ameliorarea efectelor schimbărilor climatice.

Este se pare prima decizie de acest gen emisă de CEDO. Un grup de femei elvețiene au dat Elveția în instanță pretinzând că măsurile inadecvate luate de Elveția privind clima, le cauzează probleme de sănătate. Pretenția lor însă, este una teoretică și fără sens. Iar faptul că CEDO a admis plângerea lor, dovedește din nou că CEDO este o instituție care și-a pierdut de mult direcția și sensul.

La urma urmei, te întrebi ce are clima de a face cu drepturile fundamentale ale cetățenilor Europei, conferite lor de Convenția Europeană a Drepturilor Omului? Nici una!

Decizia CEDO nu este o decizie de jurisprudență ci una politică. CEDO se amesteca în politica internă a Elveției, trecând astfel peste suveranitatea țării și a cetățenilor elvețieni care prin reprezentanții lor în Parlament, decid ce politici să adopte la nivel național. Politicile climei nu au nimic de a face cu drepturile omului.

CEDO nu va ezita sa ne șubrezească și suveranitatea noastră națională. Trebuie să ne pregătim în acest sens, atât la nivel național cât și european. De aici decurge importanta covârșitoare a alegerilor europarlamentare din 9 iunie 2024. E absolut necesar să mergem la vot în număr cât mai mare și să alegem europarlamentari suveraniști care promovează și protejează suveranitatea națională.


Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.