.st0{fill:#FFFFFF;}

CEDO suspendă cazurile cuplurilor de același sex împotriva României 

Articole | 11/12/2021

Iată o știre care foarte probabil nu ați auzit-o încă și peste care nu ați dat în mass-media României. Anul trecut, 8 cupluri de același sex au intentat acțiuni împotriva României solicitând fie (1) dreptul la căsătorie; (2) fie implementarea legislativă în România a unui regim de recunoaștere și reglementare a cuplurilor de același sex, adică parteneriatele civile.

Alianța Familiilor din România și Pro-Vita București au intervenit în caz și au înregistrat un memoriu de opoziție.

Pe 9 decembrie CEDO a informat AFR și Pro-Vita București că cele 8 cazuri au fost momentan "suspendate" și că vor rămâne suspendate până când Marea Cameră a CEDO va decide cazul cuplurilor homosexuale ruse împotriva Rusiei care solicită același lucru ca și cuplurile din România.

În iunie, CEDO a emis o decizie împotriva Rusiei, impunând Rusiei să implementeze legislație internă pentru recunoașterea concubinajul unisex.

Imediat după aceea, Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că Rusia nu acceptă decizia și că nu o va implementa. Rusia a invocat suveranitatea națională și limitarea atribuțiilor CEDO în materie de familie și viață de familie.

Rusia a făcut recurs la Marea Cameră, care este ultimul nivel de apel la CEDO. Foarte posibil ca acțiunea Rusiei în Marea Camera va ține un an sau doi.

Asta înseamnă că pentru moment România e scutită de emiterea unor decizii ostile, contrare firescului și incompatibile cu Codul Civil al României și, deci, cu suveranitatea națională.

Vestea este bună. Pentru moment. Sperăm ca Rusia să-și fi angajat avocați agresivi și competenți care să contracareze cu succes agresivitatea "minorităților sexuale" din Europa.

Imagine preluata de pe wikipedia.org

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.