.st0{fill:#FFFFFF;}

Cenzura Facebook 

Articole | 02/06/2021

Videoclipul Bombă, documentele divulgate detaliază modul în care Facebook cenzurează fapte cu privire la vaccin atunci când acestea nu se potrivesc CDC respectiv narațiunii Big Pharma

Noile documente interne difuzate în Proiectul Veritas arată cum Facebook cenzurează în secret informațiile despre vaccinul COVID care contravin ideologiei sale, chiar dacă faptele sunt adevărate.

În data de 26 mai 2021 ( Apărarea Sănătății Copiilor ) - jurnalistul de investigație James O'Keefe de la  Project Veritas a lansat  luni,  un videoclip bombă,  cu două persoane din Facebook care dau în vileag gigantul tehnologic de a cenzura în secret - la scară globală - întrebările privind vaccinul COVID și îngrijorările legate de acesta.

Denunțătorii Facebook au susținut că această companie promovează o inițiativă de cenzurare a ezitării cu privire la vaccin pe platforma sa. Conform noilor documente divulgate, gigantul rețelelor de socializare folosește algoritmi pentru a viza utilizatorii care diseminează mesaje, care contravin ideologiei politice a companiei și narațiunii privind vaccinul - chiar dacă comentariile sunt corecte.

O notă internă obținută de Project Veritas a explicat „Vaccin Hesitancy Comment Demotion”. O'Keefe i-a spus luni lui Sean Hannity că Facebook a inițiat un test „beta” pentru algoritmul care clasifică unii utilizatori sub două categorii, care se numesc „ezitare la vaccin” sau „scor VH” și o face fără știrea utilizatorului.

Scopul declarat al noii funcții este de a „reduce drastic expunerea utilizatorilor” la comentariile acestora din categoria „VH”, a raportat echipa lui O'Keefe și de a reduce „alte implicări ale comentariilor VH, inclusiv crearea, aprecierile, rapoartele [și] răspunsurile”.

,,Pe baza acestui scor VH, vom retrograda sau vom lăsa comentariul singur, în funcție de conținutul din comentariu”, a spus un denunțător anonim.

Insiderul, care este descris de O'Keefe ca „tehnician al centrului de date” pentru Facebook, a dezvăluit că gigantul tehnologic a efectuat „testul” pe 1,5% din cei 3,8 miliarde de utilizatori, cu accent pe secțiunile de comentarii de pe „paginile de sănătate autorizate.” ”

„Ei încearcă să controleze acest conținut înainte ca acesta să ajungă chiar pe pagina dvs., înainte chiar să îl vedeți”, a spus insiderul pentru O’Keefe.

Un alt document divulgat se referea la „Borderline Vaccine Framework”, care clasifică conținutul cu un alt „obiectiv” exprimat de „identificare și nivelarea categoriilor ce nu încalcă conținutul care ar putea descuraja vaccinarea în anumite contexte, contribuind astfel la ezitarea sau refuzul vaccinului”. Cadrul prevede: „Le-am împărțit în funcție de potențialul prejudiciu și cât de mult context este necesar pentru a evalua prejudiciul.”

Evaluările sunt împărțite în două niveluri: „Alarmism și Criticism” și „Descurajarea indirectă a vaccinului”, care include sărbătorirea refuzului vaccinului și „povești șocante” care pot descuraja pe alții să nu fie vaccinați, chiar dacă evenimentele sau faptele sunt potențial sau efectiv adevărate.

Algoritmul marchează termenii cheie în comentarii pentru a determina dacă poate rămâne sau nu acolo, dar permite „evaluatorilor” umani să ia o decizie dacă algoritmul nu o poate face.

„Ce este remarcabil la aceste documente private pe care Facebook nu a vrut să le vedeți până în seara aceasta este că „ Nivelul 2” [încălcare] spune chiar dacă faptele sunt adevărate că veți fi vizat și retrogradat - comentariile dvs. vor fi vizate și retrogradate,” a spus O'Keefe. Primul denunțător i-a spus lui O'Keefe că Facebook, condus de CEO-ul Mark Zuckerberg, vrea să „construiască o comunitate în care toată lumea se conformează - nu unde oamenii pot avea un discurs deschis și un dialog despre cele mai personale și private și mai intime decizii”.

„Narațiunea [este] obțineți vaccinul, vaccinul este bun pentru dvs., toată lumea ar trebui să îl primească. Dacă nu, vei fi ales ca un dușman al societății. ”

Ca răspuns la documentele divulgate, Facebook a declarat pentru Project Veritas: „Am anunțat proactiv această politică pe blogul companiei noastre și, de asemenea, am actualizat centrul nostru de ajutor cu aceste informații.” Cu toate acestea, O'Keefe a spus că schimbarea politicii a fost în mare parte privată, în timp ce Facebook se consideră a fi o piață liberă de exprimare.

Facebook lucrează cu CDC pentru a cenzura rapoartele de leziuni ale vaccinului din propriul său sistem VAERS

Persoanele din interiorul Facebook și documentele interne dezvăluite, susțin că: compania coordonează cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru a cenzura conținutul vaccinului, inclusiv rapoarte transmise Sistemului de Raportare a Evenimentelor Adverse ale Vaccinurilor (VAERS) al CDC.

„Așadar, VAERS este un sistem de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor. Se pare că [Facebook] monitorizează comentariile în care se menționează că un anume pacient a murit ”, a declarat denunțătorul Facebook. „Într-adevăr, ei [CDC] susțin toate acestea pentru că ei ei creează standardele, CDC în sine. Și acesta este cu adevărat unul dintre principalele lucruri pe care Facebook își bazează politica”.

Conform Borderline Vaccine Framework, conținutul care indică datele VAERS este cenzurat deoarece sugerează „un risc extrem fără a oferi context”.

Persoana din interior a spus că Facebook este deschis cu privire la faptul că se corelează cu CDC.

În cele din urmă, orice fapt care nu se potrivește cu o anumită narațiune este omis, retrogradat, eliminat, interzis sau considerat periculos pentru societate, a spus O'Keefe.

Apărarea Sănătății Copiilor dă în judecată Facebook pentru cenzură

În august 2020, Apărarea Sănătății Copiilor (CHD) a intentat un proces în care acuza Facebook, Mark Zuckerberg și mai multe organizații de verificare a faptelor, cu cenzurarea postărilor veridice de sănătate publică și pentru denaturarea și defăimarea în mod fraudulos a Organizației de Sănătate a Copiilor.

Plângerea susține că Facebook are „conflicte subtile” cu industria farmaceutică și agențiile de sănătate și detaliază acuzațiile de fapt privind CDC, Fundația CDC și relațiile și colaborările extinse ale Organizației Mondiale a Sănătății cu Facebook și Zuckerberg, punând sub semnul întrebării colaborarea Facebook cu guvernul în o campanie de cenzură.

Facebook cenzurează pagina CHD, vizând informații factuale despre vaccinuri, 5G și agențiile de sănătate publică. Instagram, deținut de Facebook, a l-a înlăturat pe președintele CHD, Robert F. Kennedy, Jr., pe 10 februarie, fără înștiințare sau explicație.

Avocații pentru Apărarea Sănătății Copiilor așteaptă hotărârea judecătorului Susan Illston, după ce inculpații au depus o moțiune de respingere în procesul CHD în care se pretinde cenzură sponsorizată de guvern, defăimare și fraudă bancară.

Sursa: https://www.lifesitenews.com

traducerea: Denisa Lorena Bilav

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.