.st0{fill:#FFFFFF;}

Chemare la acțiune 

Articole | 28/10/2022

Creștinii sunt chemați la acțiune, mai mult decât la vorbe. În curând trecem în luna noiembrie și conferințele creștine sunt în plină desfășurare. Au început în septembrie, continuă în octombrie, și vor urma până după 1 decembrie. Nimic rău cu asta, dar ar fi rău dacă ne-am limita doar la atât.

Mulțumesc colegilor care mă invită la diferite conferințe, atât în România cât și în afară. Conferințele sunt esențiale și necesare. Ne unesc, creăm relații de prietenie, ne cunoaștem mai îndeaproape, ne împletim viziunile și ne împărtășim planurile de viitor pentru binele României și al Europei.

Dar dincolo de conferințe e nevoie de acțiune. De multă acțiune. De foarte multă acțiune. Un exemplu convingător și demn de imitat este Marșul Creștinilor care a avut loc la București pe 22 octombrie.

Chem la acțiune pe toți oamenii de bună credință care cred în valori, în sanctitatea vieții, a familiei, în reclădirea României pe fundamente conservatoare și creștin-democrate. Vorbăria multă, spuneau părinții noștri, e sărăcia omului. E vremea să ieșim dintre cei patru pereți ai sălilor de conferințe, și să transpunem în acțiune inspirația pe care o primim prin discursurile celor elocvenți și influenți.

Una din maximele lui Marx care mi-au rămas în minte din anii comunismului este că „Până în prezent filosofii au explicat istoria. Punctul esențial nu este să explici istoria, ci să o schimbi”. Cuvintele acestea sunt folositoare și pentru noi. De fapt, Sfântul Apostol Petru ne îndemna acum 2000 de ani să împlinim vorba și credința cu fapta. Învățăm același lucru și de la creștinii care au trăit în vremurile acelea.

Conferințele în sine nu ne vor duce departe. Nu ne vor aduce voturi în 2024. Ne vor aduce doar muncă în teritoriu, muncă epuizantă care nu ne va ajuta să atingem o poziție influentă în Parlament pentru a schimba efectiv direcția României. Partidele care deja sunt în Parlament sunt partide dedate discursurilor, nu acțiunilor. Oamenii lor nu se găsesc în teritoriu. Se găsesc la butoanele de propagandă cu care ne amețesc de la distanță. Ei nu vorbesc cu oamenii de rând. Evită dialogul. Nu se apleacă spre omul umil, împovărat de îngrijorări și de crize de tot felul. Acestor oameni ei le țin discursuri și îi ademenesc cu stimulente financiare în preajma alegerilor pentru a le primi voturile. O astfel de politică e una murdară, imorală, una care atentează chiar la demnitatea omului de rând.

Și tocmai aici pot creștinii sconta succese: mai puțină vorbărie și mai multă acțiune. Exemplul francezilor e relevant și pentru noi. Visul secularistului par excellence, Emmanuel Macron, era să înscrie în Constituția Franceză dreptul la avort. Proiectul lui a eșuat la începutul lunii când Adunarea Națională i-a respins proiectul. Conservatorii nu au scontat președinția, dar au scontat suficiente locuri în parlament pentru a transmite un categoric „nu” politicilor iraționale de distrugere a vieții lansate de Macron.


Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completă formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.