.st0{fill:#FFFFFF;}

Cine este ARN? Ce fel de partid este Alianța Renașterea Națională? P2 

Articole | 16/10/2023
Cine este ARN? Ce fel de partid este Alianța Renașterea Națională?
 
Ne dorim ca printr-o serie de postări, să vă răspundem prezentând Programul politic al partidului ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ.
 
(2) Situația politică impune implicarea noastră
Au trecut mai bine de 30 de ani de la răsturnarea regimului totalitar din România, ani în care, atât în România, cât și în Europa, s-au produs mutații valorice, sociale, politice și economice profunde. Unele au fost bune, dar altele nu tocmai bune. S-au produs mutații care ne-au afectat pe fiecare dintre noi și familiile noastre. În acești ani, România a făcut un progres care nu poate fi tăgăduit, însă de care nu am beneficiat cu toții și, mai ales, nu în mod egal. Oportunitățile pentru promovarea intereselor cetățenilor ne-au fost de multe ori blocate, atât de factori interni, cât și externi.
 
La nivel politic, tânăra democrație românească este încă șubredă si are nevoie de solidificare și perfecționare. Subminată de interese partinice puerile, care nu au avut în vedere interesele supreme ale cetățenilor României, democrația românească necesită implicarea noastră, a tuturor, pentru a transforma România, după chipul și asemănarea cetățenilor ei, nu după viziunea elitei politice din România ori a politicienilor care urmăresc interese personale inerte. Încrederea cetățenilor în structurile politice este în scădere, ceea ce nu e de bun augur pentru o democrație. Ne confruntăm și cu o alienare mai mult sau mai puțin generală a procesului democratic și politic al țării.
 
În consecință, considerăm că instituțiile democratice din România trebuie întărite pentru a asigura ireversibilitatea procesului democratic al țării. Ne pronunțăm împotriva corupției politice și economice, manifestate la nivele multiple, în toată societatea românească din ultimii 30 de ani. Credem oportună necesitatea promovării în România a unei culturi pro-democrație și în favoarea unui stat de drept autentic. Un stat în care domnia legii este recunoscută nu doar la nivel declarativ, ci mai ales aplicată în politica de zi cu zi.
 
Autor: Petre Costea, Președinte ARN
 
Dă-ne o mână de ajutor!
Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact:
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Manole Mihail a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.