.st0{fill:#FFFFFF;}

Cine este ARN? Ce fel de partid este Alianța Renașterea Națională? P3 

Articole | 23/10/2023
Cine este ARN? Ce fel de partid este Alianța Renașterea Națională?
 
Ne dorim ca printr-o serie de postări, să vă răspundem prezentând Programul politic al partidului ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ.
 
(3) O economie în folosul nostru și al familiilor noastre
România a făcut progrese și pe plan economic. România actuală nu mai este România de acum 30 de ani, 20 de ani sau chiar a ultimilor 10 ani. Nivelul de trai a crescut considerabil, dezvoltarea economică a țării se simte în mod palpabil și suntem o țară mai prosperă economic decât am fost vreodată în întreaga noastră istorie.
Dar mai este mult de lucru. Dezvoltarea economică nu a fost egal distribuită la nivel național și de ea nu a beneficiat în mod egal fiecare familie din România. Discrepanțele sunt explicabile, dar credem că România poate face și mai mult și mai bine pentru a reduce decalajul economic dintre diferitele regiuni ale României, dar și la nivel de individ și mai ales la nivel de familii.
 
Politica de împrumuturi internaționale pentru a finanța programele sociale ale țării este una greșită. De pe urma ei beneficiază un grup relativ mic de cetățeni, în timp ce ea împovărează generația tânără și copiii noștri cu miliarde de euro pe care ei îi vor moșteni și pe care va trebui să-i returneze. Datoriile publice ale României ne preocupă.
 
Credem în principiul pieței libere și al beneficiilor rezonabile la care sunt îndreptățiți cei care investesc, inovează, formează firme, creează locuri de muncă și se angajează în mod cinstit în dezvoltarea economiei naționale. Pe de altă parte, nu putem lăsa în urmă nici pe cei care muncesc, sunt harnici, întreprinzători, dar pentru care piața liberă este mai mult un impediment decât o sferă din care pot beneficia în plinătatea abilităților lor personale. În acest sens, credem că România poate face schimbări structurale pentru a îi ajuta mai mult pe cei pe care economia de piață nu îi avantajează în mod egal.
 
Pledăm pentru creșterea economică, stimularea investițiilor în mediul de afaceri, eliminarea sărăciei, majorarea nivelului de trai și implementarea unui sistem de protecție socială echitabil. Credem într-o politică economică prin care să ne asigurăm că nici un copil nu suferă de foame, nu este abandonat și se poate bucura de o copilărie fericită.
 
România s-a născut la sat. Părinții noștri au trăit la sat și și-au câștigat pâinea muncind pământul. Agricultura României are un potențial enorm care nu este exploatat pe măsură. Pe zi ce trece, e nevoie de mai multă hrană pentru rata accentuată de creștere a populației planetei. Pe de altă parte, suprafața arabilă a planetei este limitată. Aici, România are un avantaj deosebit și evident. Credem că dezvoltarea agriculturii României trebuie să devină o prioritate majoră pentru politica și economia României. Aceasta va ajuta atât în revitalizarea zonelor rurale ale României, cât și în sistarea procesului de migrație a tineretului rural spre zonele urbane ori în afara României.
 
Asigurarea serviciilor medicale pentru pensionari și pentru cei care, din motive medicale, nu-și pot asigura îngrijirea medicală – aceasta fiind o prioritate națională. Recunoaștem că, în ultimii 30 de ani, s-au făcut progrese în domeniul asigurărilor și serviciilor medicale din România, însă este important să continuăm acest proces. Credem că sfera de investiții private poate să contribuie la acest deziderat, în mod semnificativ și constructiv. Susținem promovarea de facilități fiscale pentru înființarea de spitale private în România, cât și dotarea spitalelor de stat existente cu echipament medical adecvat.
 
Autor: Petre Costea, Președinte ARN
 
Dă-ne o mână de ajutor!
Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact:
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Manole Mihail a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.