.st0{fill:#FFFFFF;}

Cine este ARN? Ce fel de partid este Alianța Renașterea Națională? P4 

Articole | 30/10/2023
Cine este ARN? Ce fel de partid este Alianța Renașterea Națională?
 
Ne dorim ca printr-o serie de postări, să vă răspundem prezentând Programul politic al partidului ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ.
 
(4) Valorile și viitorul României
Ne considerăm un partid autentic tradițional conservator, de centru-dreapta, creștin-democrat.
Scopul nostru este să clădim o Românie fidelă rădăcinilor sale tradiționale, înfipte în civilizația și valorile creștine. În acest sens, remarcăm ceea ce societatea globală a remarcat de mai multe decenii: un declin valoric general, iar în lumea occidentală, inclusiv în România, un declin al valorilor creștine și tradiționale.
Înțelegem și acceptăm realitatea că secularizarea își are efectele ei inevitabile, inclusiv o mai puțină accentuare a valorilor morale în spațiul public. Remarcăm însă că, în ultimele decenii, declinul valoric a luat o amploare fără precedent, fiind promovat de statul secular în detrimentul intereselor valorice ale majorității covârșitoare ale cetățenilor României. Statul secular și-a asumat rolul principal pentru demolarea valorilor și a eșafodului social tradițional pe care societatea românească a fost clădită vreme de mii de ani.
 
De asemenea, secularismul a început să se substituie ca ideologie oficială a statului secular, cu toate că majoritatea covârșitoare a cetățenilor României nu se regăsesc în acesta. Asistăm, în plus, la o agresiune crescândă a statului secular pentru a inocula în întreaga populație a României și în spațiul public contra-valori și non-valori, care, până acum doar câțiva ani, erau de neconceput. Încercările autorităților din ultimii ani de a influența gândirea părinților, dar și de a ne confisca valoric copiii, în sensul de a influența negativ gândirea copiilor împotriva părinților lor, sunt inadmisibile și incompatibile cu interesele noastre valorice.
Deplângem, de asemenea, faptul că actuala clasă politică din România a ales să promoveze în spațiul public interesele unor grupuri minoritare în detrimentul majorității covârșitoare a cetățenilor țării, a valorilor lor morale comune și împotriva voinței noastre politice.
 
În consecință, găsim potrivit ca, în acest Program Politic, să enunțăm câteva puncte care nu pot fi negociate și care, la nivel valoric, vor constitui o prioritate pentru Alianța Renașterea Națională.
 
Credem în dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Civilizația, societatea și viitorul României depind în primul și cel mai important rând de recunoașterea dreptului la viață al copiilor nenăscuți. Credem că acesta este cel mai fundamental drept dintre toate drepturile. Este un drept inalienabil cu care ne-am născut, este un drept natural, pe care nimeni, inclusiv statul, instituțiile politice, tribunalele, nu au dreptul și nici autoritatea să îl restrângă. El trebuie recunoscut, apărat și promovat.
În acest sens, credem în promovarea unei culturi pro-viață în România. Aceasta include sprijin moral și suport pentru tinerele care se confruntă cu criza de sarcină. Credința noastră în sacralitatea vieții include atât dreptul la viață al fiecărei ființe umane până la moartea naturală, cât și opoziția față de măsurile de întrerupere a vieții prin metode artificiale, cum ar fi suicidul asistat, eugenia ori eutanasierea. Importanța demnității umane implică respingerea oricăror practici care nu respectă viața, demnitatea ori dreptul la viață al ființelor umane, inclusiv avortul (sub orice formă), surogatul ca o metodă ce transformă ființa din pântece în marfă comercială.
 
Credem în familia și căsătoria naturală. Aceste instituții sociale sunt cele mai vechi instituții sociale cunoscute umanității. Ele au existat înainte de apariția statului, a autorităților civile și a oricărei structuri politice. Toate instituțiile sociale se clădesc și se sprijină pe fundamentul familiei și al căsătoriei naturale. În consecință, vom promova ca și nenegociabilă valoarea intrinsecă a familiei și căsătoriei naturale și ne vom opune oricăror manifestări ori acțiuni legislative, sociale ori politice, care au ca obiectiv și consecință, fie în mod direct ori indirect, subminarea familiei și a căsătoriei naturale. Ne pronunțăm împotriva promovării unor structuri paralele căsătoriei și familiei naturale, care știrbesc ori pot știrbi poziția supremă pe care familia și căsătoria naturală au avut-o de-a lungul istoriei.
Credem și promovăm drepturile parentale. Credem, conform cu practicile cutumiare tradiționale, universale și multimilenare, cât și în conformitate cu tratatele și convențiile internaționale, dar și în conformitate cu Constituția României, că părinții au dreptul fundamental să-și crească și să-și educe copiii în conformitate cu valorile lor morale, fără ingerințe externe din partea statului.
 
Apreciem autoritatea statului de a interveni în relațiile dintre părinți și copii, numai în cazuri de abuz dovedit, prin măsuri legale și temporare, și cu obiectivul ultim de a restabili, în măsura posibilităților, relațiile dintre copii și părinții lor biologici și integritatea familiei. Ne pronunțăm împotriva instituirii în România a sistemului de familii sociale ori părinți sociali. Ne pronunțăm împotriva adopțiilor copiilor de către cupluri care, în mod tradițional și biologic, nu posedă abilitatea procreării. Credem că oricare cadru social pentru creșterea copiilor, altul decât familia biologică și naturală, nu se poate substitui familiei și căsătoriei naturale. Milităm pentru dreptul părinților de a oferi atât educație școlară, cât și educație morală copiilor la domiciliu.
 
Credem în drepturile omului, dar credem și în responsabilități. Credem și vom promova drepturile fundamentale comune tuturor cetățenilor României. Credem și vom promova libertatea religioasă. Credem și vom promova libertatea de conștiință. Credem și vom promova libertatea cuvântului și de expresie. Credem și vom promova libertatea de mișcare. Credem și vom promova libertatea presei și ne pronunțăm și vom continua să ne pronunțăm împotriva cenzurii, atât din partea statului ori a instituțiilor lui, cât și din partea giganților corporatiști care împiedică transmiterea liberă a informațiilor și ideilor de bun simț cu care ei nu agreează.
 
Credem în promovarea și protejarea demnității umane și vom milita pentru apărarea ființei umane în fața oricărei forme de abuz, inclusiv violența domestică ori traficul de persoane în orice formă.
 
Autor: Petre Costea, Președinte ARN
 
Dă-ne o mână de ajutor!
Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact:
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Manole Mihail a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.