.st0{fill:#FFFFFF;}

Clasa Politică din România: Problema Centrală ce Subminează Progresul țării 

Articole | 01/02/2024

Clasa politică din România reprezintă un aspect vital al societății noastre, însă în prezent, din punctul meu de vedere este problema principală care afectează progresul și dezvoltarea țării.
 
Una dintre cele mai grave probleme este lipsa de încredere a cetățenilor în reprezentanții lor și în modul în care sunt guvernați de peste trei decenii, iar românii s-au săturat să fie mințiți din nou și din nou.
 
Stim asta, și vă înțelegem, tocmai de aceea vă spunem că acum este timpul unei schimbări radicale în rândul clasei politice din România.
Suntem în an electoral, și vă reamintim dragi români care mai credeți și vreți să dați o șansă României să se dezvolte din toate punctele de vedere, că a sosit vremea să punem „piciorul în prag” după mai bine de trei decenii de conducere alternată a celor două partide care au distrus România și au golit-o de valorile ei cele mai mari, acum aveți șansa de a alege pe cine să vă reprezinte pentru următorii 4 ani, și de acum înainte.
 
Haideți împreună să punem STOP CORUPȚIE DIN GUVERNUL ROMÂNIEI, și să limităm orice tentativă care pune în pericol suveranitatea poporului român și încălcarea Constituție prin legi aprobate care favorizează supraviețuirea și prosperitatea actualei clase politice.
Corupția este, fără îndoială, una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă clasa politică din România.
Este o problemă generalizată care afectează toate nivelele guvernului și care a infiltrat instituțiile publice.
 
De la planificarea intenționată a comasării alegerilor locale 2024 și europarlamentare care le favorizează supraviețuirea și certitudinea câștigării unui alt mandat, la scandaluri de corupție, la acuzații de mită și fraudă, aceste practici ilegale subminează statul de drept, încalcă Constituția României și împiedică progresul țării noastre.
Corupția nu numai că distruge încrederea cetățenilor în guvernare, dar și împiedică dezvoltarea economică și socială a României.
Pe lângă corupție, clasa politică din România este adesea criticată pentru lipsa de transparență și de responsabilitate.
 
Deciziile politice importante sunt adesea luate fără consultarea cetățenilor și fără justificări clare. Această lipsă de transparență alimentează suspiciunile și frustrările publicului și împiedică o guvernare deschisă și responsabilă, care să abordeze problemele urgente cu care se confruntă societatea românească.
Pentru a aborda aceste probleme urgente, este esențială o reformă profundă a clasei politice din România.
 
Este nevoie de o clasă politică care să urmărească interesele cetățenilor, este nevoie de oameni cu principii și valori morale, care să lupte pentru includerea de măsuri pentru întărirea statului de drept, pentru consolidarea instituțiilor anticorupție, pentru promovarea transparenței și responsabilității în guvernare, și implicarea mai activă a cetățenilor în procesul decizional, pe acești oameni valoroși cu intenții bune de a consolida aceste măsuri îi găsiți doar în ARN.
În acest context, Partidul Alianța Renașterea Națională- ARN vă informează că se angajează să fie parte a soluției și nu a problemei.
 
Ne străduim împreună cu dumneavoastră să aducem schimbări reale și să promovăm o guvernare transparentă, responsabilă și centrată pe nevoile cetățenilor.
Prin intermediul unor politici și inițiative concrete, Alianța Renașterea Națională își propune să contribuie la regenerarea clasei politice din România și la crearea unei societăți mai juste, și mai prospere pentru toți locuitorii săi.
 
Autor: Lidia Szentmihalyi (Secretar General Adjunct), Alianța Renașterea Națională 


Manole Mihail a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.