.st0{fill:#FFFFFF;}

Comentariul lui Mike Pompeo privind familia 

Articole | 06/06/2022

Fostul Secretar de Stat al SUA, Mike Pompeo, a publicat recent un comentariu privind familia și valorile. Am abreviat articolul lui și l-am tradus în română pentru publicul din România

De-a lungul istoriei, creștinii și conservatorii au propus datoria de a susține valorile și idealurile fondatoare ale societății, în principal protecția vieții (născute și nenăscute), a libertății religioase și a familiei. Familia sănătoasă este un produs al drepturilor noastre inalienabile. Astăzi, suntem chemați nu să protejăm, ci să restaurăm aceste elemente esențiale ale națiunii noastre. Această muncă nobilă și urgentă trebuie să înceapă cu restabilirea familiei ca instituție centrală, sacră a țării.

Familia este fundamentală pentru societate. Înaintașii noștri au recunoscut acest lucru. Din familiile noastre provin comunitățile și congregațiile noastre. Dacă permitem ca familia să devină coruptă sau nerespectata, totul se pierde. Asta a făcut parte din proiectul pe care l-am promovat în calitate de Secretar de Stat pentru a articula sensul profund al drepturilor noastre inalienabile.

Tocmai aceasta este provocarea cu care ne confruntăm astăzi: politicile progresiste subminează în mod agresiv și în mod deliberat familia.

Guvernul a încercat adesea să pătrundă în spațiul sacru și privat al familiei și a fost de multă vreme datoria conservatorilor fideli să se opună acestor intruziuni. Dar atacurile de astăzi sunt diferite și sunt mai amenințătoare ca niciodată. Progresiștii caută să înlocuiască autoritatea parentala, să-și asume proprietatea asupra copiilor și să facă din copii creaturi ale statului.

„Mamele” sunt acum numite „persoane care nasc”. Prezentatorii de știri spun că copiii aparțin comunităților lor, nu familiilor lor. Activiștii și sindicatele profesorilor susțin că este dreptul lor să decidă ce învață copiii în școală, mai degrabă decât părinții. Ignoranța administrației Biden a contribuit la un dezastru care a lăsat mamele din toată America fără acces la lapte praf pentru a-și hrăni copiii.

În dezbaterea despre avort, care a devenit un torent învolburat ca urmare a scurgerii deciziei Curții Supreme, conceptul de familie rămâne central. Avortul este, la propriu, antitetic familiei, deoarece distruge viața și distruge viitorul unei familii. Progresiștii susțin, în mod greșit, că dreptul unui individ de a pune capăt vieții nenăscute este esențial pentru a putea planifica o familie în mod corespunzător. Această gândire este complet înapoiată și lipsită de moralitate.

Multe dintre problemele națiunii noastre sunt cauzate de distrugerea familiei. Revitalizarea sănătății acestei instituții sociale centrale va contribui mult la repararea problemelor cu care ne confruntăm. Credința in Dumnezeu va fi necesară acestei misiuni, pentru că sacralitatea familiei este o idee profund biblică.

Dacă avortul este restricționat, presiunea de a abandona principiile noastre pro-viață și pro-familie va fi uluitor de imensă. Cei care folosesc mișcarea pro-viață pentru câștig politic vor ceda. Aceia dintre noi care credem că fiecare viață poartă imaginea Creatorului vom persevera. Trebuie să continuăm lupta, deoarece Președintele Biden deja solicită legi care să protejeze avortul. Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de creștini credincioși care cred cu adevărat în demnitatea dată de Dumnezeu celor nenăscuți, pentru a rămâne neclintiți în convingerile lor.

Pe lângă avort, trebuie să sprijinim drepturile parentale, care sunt asediate de ideologiile otrăvitoare din sălile de clasă ale copiilor noștri. Ideologiile marxiste sunt antitetice cu adevărul biblic că toți suntem păcătoși, dar totuși creați după imaginea Creatorului și înzestrați cu o demnitate nesfârșită. Trebuie să redăm părinților autoritatea de a-și proteja copiii împotriva acestor eforturi, așa cum este de fapt dreptul lor inalienabil.

Prin propriile noastre acțiuni – să ne întărim comunitățile, să ne întărim congregațiile și să ne înnobilăm familia și pe cei dragi – putem recupera ceea ce contează cel mai mult. Să ne angajăm deci în acțiuni virtuoase, călăuziți de credință, putem depăși provocările care ne stau în față.

Mike Pompeo a fost cel de-al 70-lea Secretar de Stat al Americii și director al Agenției Centrale de Informații.

Autor:Petre Costea, Președinte ARN

Petre scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.