.st0{fill:#FFFFFF;}

Contrastul australian : australienii iubesc restricțiile 

Articole | 25/10/2021

Azi intră în vigoare un nou set de restricții în România, mai pronunțate și stricte cum nu au mai fost din decembrie 1989, când comuniștii au impus un lockdown național pentru a-ți asigura supraviețuirea politică.

Mă întreb ce vor alege românii: libertatea ori tirania? Vor tolera ei restricțiile ori se vor revolta și vor pune capăt tiraniei Cîțu-Cioloș-Iohannis?

Șocant cum ni s-ar părea, australienii iubesc restricțiile impuse pe vremea pandemiei.

Conform unui sondaj de opinie global, aproape două treimi dintre australieni (65%) afirmă că sunt "foarte mulțumiți" de modul în care autoritățile au luptat împotriva coronavirusului. 

Este cel mai ridicat procent din lume. În China, doar 33% din populație împărtășește această opinie.

Pare ireal. Restricțiile impuse în Australia și China sunt aproape identice. Ne-am aștepta ca oamenii liberi să-și prețuiască libertatea mai mult decât oamenii care trăiesc într-o tiranie.

Pandemia a dat peste cap multe lucruri, inclusiv, în opinia mea, cultura politică a țărilor. Democrațiile aspiră spre tiranie pentru a confrunta pandemia, iar cetățenii tiraniilor aspiră spre libertate.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.