.st0{fill:#FFFFFF;}

„Convertirea” subită la conservatorism a dlui Ludovic Orban (sau pseudo-conservatorii din Parlamentul României) 

Articole | 08/07/2021

Presa occidentală îl iubește pe dl Ludovic Orban. Îl numește „the good Orban” pentru a-l diferenția de celălalt Orban pe care presa occidentală îl detestă și îl numește „the bad Orban”, adică Orban al Ungariei. 

Ceea ce dă de înțeles pe cine consideră cu adevărat conservator, pe „Orban cel rău” al Ungariei, nu pe „Orban cel bun” al României.

PNL se află într-o spirală haotică. De mulți ani am comentat că în interiorul PNL se derulează un război civil crâncen între aripa care se consideră autentic conservatoare (în care îi includem pe dl Daniel Gheorghe și dl Matei Dobrovie) și aripa inautentic conservatoare (în care o includem pe dna Alina Gorghiu, Daniela Săftoiu, printre alții).

Acest spectacol se derulează în fața ochilor noștri în aceste săptămâni când competiția pentru președinția și viitorul PNL se poartă în teritoriu.

Principalii protagoniști sunt dl Ludovic Orban și dl Florin Cîțu.

Cel din urmă e, ca să folosesc o expresie în engleza, „a closet progressive / un progresist deghizat".

Cel dintâi dă impresia unui cameleon lipsit de convingeri ideologice conservatoare, incapabil de a articula un discurs conservator, și probabil deloc educat în fundamentele conservatorismului.

Întreaga mișcare pro-valori din România știe că dl Ludovic Orban s-a împotrivit înăspririi regimului penal pentru combaterea și prevenirea pedofiliei.

Valorile la care ține și pe care le promovează prin acțiunile lui legislative denotă o aliniere perfectă cu „valorile europene” care sunt nu doar necreștine, ci deschis anti-creștine.

Nu mare ne-a fost surprinderea deci când, la începutul săptămânii, dl Orban declara că PNL este „ancorat în istoria” României, „un partid legat de biserică, un partid care promovează morala creștină ca fundament al moralei publice”. 

Este exact mesajul pe care mișcarea pro-familie și pro-viață din România l-a promovat din 2005 încoace.

A fost un mesaj pe care partidul dlui Orban l-a marginalizat, disprețuit, și încercat să-l pună în afara legii.

Doar pe 30 iunie toți delegații PNL, inclusiv cei declarați creștini, au votat amendamentul legii penale care prevede închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru persoanele care mă urmăresc pe Facebook și care pronunță în spațiul public adevărurile Scripturii.

Nu, nici pe departe. Dl Orban nu este conservator, și nici PNL nu este și nici nu are capacitatea de a deveni un partid conservator atât timp cât dl Orban, dna Gorghiu, dl Iohannis, ori dl Cîțu sunt înfipți în vârful PNL. 

Reformarea acestui monolit politic pentru a-l face compatibil cu valorile creștine tradiționale ale tuturor cetățenilor României nu se va produce.

PNL a ales să fie un instrument docil al EPP (European People's Party), care cu ani în urmă a abandonat orice noțiune de valori creștine.

De ce atunci dl Orban, dintr-o dată, s-a „convertit” la conservatorism? Și nu numai el, ci și alți lideri proeminenți din PNL care în aceste zile fierbinți pentru PNL postează pe Facebook declarații pro-creștine?

Motivul este același azi cum este la fiecare rundă de alegeri: voturi, nu convingeri. Ducerea în eroare a creștinilor. Ademenirea creștinilor cu declarații deloc sincere.

Există, însă, multe alte motive. 

Unul dintre ele sunteți voi: marea mișcare creștină, pro-familie și pro-viață din România.


Vocea voastră a fost auzită. Sondajele de opinie arata clar că românii preferă un partid politic care împărtășește valorile tradiționale.


Acel partid este Alianța Renașterea Națională. Liderii ARN au fondat mișcarea pro-familie din România, iar PNL ne-a stat și ne va sta pururi în cale.

Imagine preluata de pe : ziare.com

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.