.st0{fill:#FFFFFF;}

COVID-19: Am avut dreptate. Ei nu ! 

Știri | 18/03/2021

 A trecut mai bine de un an de pandemie și încetul cu încetul adevărul iese la iveală. Recent am dat peste un articol care pur și simplu linșează autoritățile, elita politică, mass media, CDC și OMS pentru modul în care ne-au tratat pe noi, cetățenii, pe vremea pandemiei: am fost dezinformați, mințiți ori ni s-au dat informații propagandistice și incomplete.

Pe 26 februarie, Atlantic a public 5 Random Mistakes We Keep Repeating We can Learn from our Failures / 5 Greșeli pe care le repetăm și din care avem de învățat. 

"Trust science / încredeți-vă în știință" era sloganul elitei. Dar, după mai bine de un an de pandemie, știința nu ne-a scos din pandemie, cu toate că niciodată în istoria omenirii știința nu a fost mai avansată și nu s-au investit atât de multe fonduri în remedierea unei pandemii.

Încrederea excesivă în știință, deci, a fost o greșeală, ne spune autorul articolului. Agreez. 

O altă gafă a fost crearea și răspândirea unui pesimism excesiv și obsesiv din partea autorităților. A lipsit și lipsește mesajul optimist. Asta a paralizat și înfricoșat pe mulți dintre noi. Lockdowns, shelter-in place, restricții de circulație, izolări și carantinări, presiuni din afară - toate acestea au creat un efect de bumerang: oamenii au încetat să mai aibă încredere în stat. (Nu e de mirare că după un an de pandemie românii au mai multă încredere în Biserică decât în autorități).

O altă gafă a fost "political dysfunction / disfuncționalitatea sistemului politic". Agreez. România e un exemplu clasic. Politicienii României au imitat acțiunile, discursul și pozițiile politicienilor occidentali, dovedind același nivel de disfuncționalitate. Legile, restricțiile, amenzile exorbitante - toate acestea au dovedit și încă dovedesc dezorientarea și doza de panică cu care politicienii români au confruntat pandemia.

Rușinarea celor care au spus "NU", care au refuzat să poarte măști ori au îndrăznit să se uite în ochii Marelui Leviatan, a fost o altă gafă. Mass-media este în principal trasă la răspundere pentru că a tratat cetățenii ca pe niște ființe iresponsabile și imature. Pentru a câștiga războiul, spune autorul, instituțiile trebuie să se alieze cu "natura umană", nu împotriva ei. Adică, trebuie să ții cont și de natura umană când adopți politici, nu să o demonizezi.Paternalismul elitei politice, a Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții a fost o altă gafă. Ni s-au dat informații eronate, parțiale, părtinitoare. S-a făcut propaganda Chinei.

O altă mare gafă care a ieșit la iveală a fost când ni s-a spus să nu ieșim în spațiul public, parcuri, pe stradă, ori fără mască. Dimpotrivă, spune autorul, se știe de mii de ani că un virus își pierde puterea daca omul virusat iese la aer liber, se plimbă, se expune la soare. The sun is the best medicine / soarele este cel mai bun medicament, spune autorul. Open air dilutes the virus spreading, and the sun helps deactivate it / Aerul liber diluează răspândirea virusului, iar soarele ajută la dezactivarea lui.

Vă recomand articolul. E convingător: noi am avut dreptate, ei nu.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Peter Costea, Președinte Alianța Renașterea Națională


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.