.st0{fill:#FFFFFF;}

Creștini din toate țările, treziți-vă! (II) 

Articole | 03/07/2021

Tribunalul Suprem SUA tocmai a refuzat să protejeze creștinii de activismul elgibitist. Cu o mână dă și cu una ia.

Acum două săptămâni v-am informat că, grație perseverenței catolicilor, Tribunalul a decis că agențiile de adopții creștine nu pot fi constrânse să dea copii spre înfiere cuplurilor homosexuale.

Din nefericire, ieri putea să facă și mai mult să protejeze drepturile creștinilor, dar nu a făcut-o :

Pe 2 iulie Curtea a refuzat să accepte pentru revizuire cazul doamnei Barronelle Stutzman din statul Washington.


Pe doamna Stutzman am întâlnit-o personal în 2016 la o întrunire a avocaților creștini în California.


A vorbit în cadrul conferinței și ne-a impresionat pe toți prin alura și eleganța ei spirituală, convingerile ei creștine profunde, și privirea calmă în fața furtunii care s-a dezlănțuit împotriva ei cu câțiva ani înainte.


Stutzman este creștină evanghelică și de zeci de ani deține o florărie în statul Washington.


Prin magazinul ei au trecut ani la rândul tot felul de oameni, inclusiv homosexuali.


Zâmbea tuturor clienților și le făcea toate aranjamentele florale pe care i le solicitau.


Până într-o zi când statul Washington a legalizat căsătoriile homosexuale.


Curând după aceea au venit la ea doi bărbați care și-au anunțat "căsătoria" și i-au solicitat doamnei Stutzman să le facă aranjamente florale pentru "nunta" care urmau să o țină.


A refuzat, pe motive de conștiință și convingeri religioase care, zicea ea, o împiedică să participe, indirect, la o ceremonie civilă care era împotriva convingerilor ei religioase.


Pe unul din bărbați, dna Stutzman îl cunoștea de mulți ani, fiindu-i client.


Cei doi bărbați au dat-o în judecată, pretinzând că încalcă legea nediscriminării pe motiv de orientare sexuală.


Stutzman a fost supusă unui iad de nedescris. Fiecare tribunal din statul Washington a obligat-o la despăgubiri grele și amenzi uriașe.


În final, Stutzman a făcut recurs la Curtea Supremă.

Curtea a refuzat să accepte cazul pentru a-l revizui.


Ca atare, deciziile tribunalelor inferioare rămân valabile, iar Stutzman e constrânsă să plătească despăgubiri uriașe. Foarte probabil, firma ei va da faliment.

Mă întreb, cu consternare în conștiință, dacă conștiința ori sensul dreptății celor care citesc aceste rânduri produc consternare.

Creștinii României sunt (încă) la adăpost de aceste atrocități comise împotriva creștinilor în așa-numitele democrații occidentale.

Sunt îngrijorat când, în discuții telefonice, unii creștini afirmă că ei nu văd "pericole" pentru libertatea lor, valori, creștinism, ori familiile lor.

Nu sunt informați, și nici nu se informează privind lucrurile care se petrec în cetate. Sunt nepăsători și indiferenți. Privesc pe cei care sunt preocupați de involuția valorilor și de restricționarea libertăților constituționale cu un anumit scepticism nepotrivit.

Probabil mulți dintre noi ne spunem nouă înșine că pe noi nu ne afectează deciziile "din afară" și că așa ceva nu se va întâmpla în România. Vă solicit, respectuos, să vă revizuiți pozițiile. Pericolul ne privește în față.

La începutul săptămânii, la solicitarea USR, Camera Deputaților a amendat o lege deja existentă care acum acordă statului posibilitatea de a ne trimite la închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru "incitare la ură ori discriminare la adresa minorităților". E ireal că votul deputaților a fost unanim. Ați citit corect: unanim.

Mă întreb, și cred că fiecare dintre noi trebuie să se întrebe, cum și din ce cauze am ajuns ca societate în acest stadiu de descompunere și atrofiere intelectuală încât nu ne mai dăm seama de consecințele adoptării unor astfel de legi? De diferența dintre bine și rău? De impactul acestor legi asupra intereselor noastre?

Biblia ne numește cap, nu coadă. Destinul nostru este să fim cap, nu coadă. Din nefericire, am îngăduit cozii să devină cap, iar capului să devină coadă.

Creștini din toate țările, treziți-vă !

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.