.st0{fill:#FFFFFF;}

Creștini din toate țările, treziți-vă! 

Articole | 30/06/2021

Secularismul ne reamintește zilnic că este inamicul nostru, că intenționează să ne pună convingerile în afara legii, și că, de fapt, nu ne dorește prezența în cetate.

Ne batjocorește în fața copiilor noștri, le confiscă inteligența, îi îndoctrinează în minciuni și imoralitate pe seama banilor noștri.

Este vremea să ne trezim !

Este vremea să reacționăm !

Revin astăzi la publicația Tip of the Iceberg : Religious Extremist Funders against Human Rights for Sexuality and Reproductive Health in Europe 2009-2018 ( Vârful icebergului: sponsorii extremismului religios împotriva drepturilor omului pentru sexualitate și sănătate reproductivă în Europa 2009-2018.)

Publicația a fost tipărită luna aceasta de către European Parliamentary Forum for Sexual and Reproductive Rights.

Ea descrie, în termeni cât se poate de tendențioși și calomniatori, activitățile a peste 50 de organizații pro-familie și pro-viață din Europa.

De 22 de ori documentul folosește cuvântul "fascist" pentru a se referi la aceste organizații, pretinzând că sunt "fasciste".

Termeni similari sunt folosiți și la adresa unor organizații din Statele Unite, cum e Billy Graham Foundation.

Organizațiile din urmă sunt numite anti-democrație, anti-drepturile omului, o amenințare la adresa democrației și a drepturilor omului.

Țintele principale ale atacurilor EPF sunt Biserica Catolică și grupurile evanghelice din SUA și Europa.

Atacuri furibunde sunt făcute la adresa declarațiilor grupurilor neoprotestante care periodic enunță în spațiul public poziții biblice privind sexualitatea, dar care irită extremiștii sexuali și avortiști.

Un exemplu de atac susținut este Declarația de la Nashville emisă în 2017 care solicită creștinilor din toată lumea "să respingă orice formă de expresie de natură sexuală ori de gen în afara căsătoriei heterosexuale ("to oppose all forms of sexuality and gender expressions outside heterosexual marriage")

Vizați sunt și creștinii din România, în primul rând cei de confesiune ortodoxă, dar și  "comunitățile protestante minoritare" ("the minority Protestant communities")

EPF, însă, dă dovadă de o ignoranță extremă.

Ca de obicei, aceste studii sunt făcute din "auzite", o amestecătura de "copy și paste" din diferite publicații online.

Nu sunt rezultatul unor interviuri cu liderii organizațiilor vizate. Ca atare, studiile sunt de o calitate intelectuală proastă.

De exemplu, studiul EPF murdărește organizația The Federalist Society care de-a lungul anilor a dat mulți judecători la Tribunalul Suprem al SUA.

E numită "o organizație anti-gender" (an anti-gender activist organization)

 La fel, organizația ADF e numită "grup al urii", cu toate că această organizație pledează cu succes cazuri de libertate religioasă la Tribunalul Suprem al SUA.

Atenționările clare, însă, vin și din alte părți. În România, dl Barna nu ne dorește și ne spune acest lucru periodic.

La fel dl Iohannis, dl Cioloș, dl Cîțu, dna Gorghiu, printre mulți alții.

Iar în Parlamentul European, Raportul Matic solicita țărilor membre, săptămâna trecută, să "combată" pozițiile pro-biblice privind sexualitatea, viața și familia.

Nu putem spune că noi creștinii ne aflăm într-o situație avantajoasă ori convenabilă. 

Dacă nu ne trezim, și asta imediat, viitorul imediat ne va aduce provocări și mai mari.

Creștini din toate țările, treziți-vă!

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.