.st0{fill:#FFFFFF;}

Creștini și politicieni, lăsați jos zidurile care vă despart, uniți-vă pentru o Europă puternică! 

Articole | 19/10/2022
Stimați colegi, doamnelor și domnilor,

În data de 18.10.2022, Parlamentul European a votat în favoarea României și Bulgariei pentru intrarea acestora în Spațiul Schengen.

Sunt bucuros, sunt pro-european, sunt pro democrație, pro capitalism, pro valori, pro familie și pro credință în Dumnezeu.

Totuși, am și anumite îngrijorări. Sunt îngrijorat de ceea ce se va întâmpla cu familia creștină, cu valorile creștine, vom mai putea oare să mai vorbim liber despre credința noastră în Dumnezeu?

Vom mai avea posibilitatea să ne educăm și să ne creștem copiii bine într-o lume, prin lege aș putea spune, dusă spre păcat?

De aceea opiniile mele sunt împărțite: categoric sunt de acord ca România să fie membră în Spațiul Schengen, dar, în aceeași măsură, îmi îndrept privirea spre marele club european care ne-a primit și mă întreb care sunt valorile pe care le promovează, de ce nu se merge în Uniunea Europeană pe valorile care au stat la baza constituirii, dezvoltării și modernizării acesteia.

Cu toții știm contribuția creștinilor pentru aceste demersuri deja enunțate.

Fac un apel cu această ocazie la Uniunea Europeană să se întoarcă la adevăratele valori ale Europei, care au dus continentul unde este astăzi.

Să ne întoarcem la rădăcini și, mai mult, le cer politicienilor români să-și apere credința și tradiția, să apere familia și valorile reale.

NELU BALAȘ, PREȘEDINTE EXECUTIV ARN

Politicieni: apărați-vă credința, familia și valorile reale!

Nu în ultimul rând, dar foarte important, le cer creștinilor din România indiferent de confesiune, fie că sunt ortodocși sau evanghelici: lăsați jos zidurile care vă despart, uniți-vă pentru o Europă puternică, să se întoarcă la valorile care au stat la baza construcției Uniunii Europene.

NELU BALAȘ, PREȘEDINTE EXECUTIV ARN

Creștini: lăsați jos zidurile care vă despart, uniți-vă pentru o Europă puternică!

Sper ca îngrijorarea mea să nu fie foarte mare și să nu țină forte mult, dar responsabili de aceste două capitole sunt creștinii și politicienii care astăzi trebuie să se trezească la realitate.

Sunt foarte bucuros pentru votul primit de România, dar în același timp sunt foarte îngrijorat de ceea ce va urma. Fiecare dintre noi este responsabil să transmită un mesaj clar în ceea ce privește valorile în care credem.

Alianța Renașterea Națională este singurul partid din România care invită întreg spectrul politic și religios să se așeze la aceeași masă și să găsească o construcție serioasă pentru întoarcerea la valorile în care credem cu toții.

Dumnezeu să ne ajute!

Autor
Nelu Balaș
Președinte EXECUTIV ARN

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.