.st0{fill:#FFFFFF;}

Cum au votat europarlamentarii români rezoluția privind „avortul ca drept al omului” în UE? 

Articole | 18/04/2024

Cum au votat europarlamentarii români rezoluția privind „avortul ca drept al omului” în UE?

Parlamentul European își continuă campania de distrugere a valorilor care ne sunt dragi. Cu un vot de 336 pentru, 163 împotrivă și 39 de abțineri, pe 11 aprilie 2024 Parlamentul European a adoptat o rezoluție care solicită Consiliului Uniunii Europene să declare avortul un „drept fundamental al omului”.

Din păcate, cu indiferența masivă a europarlamentarilor români.

„Orice persoană are dreptul la autonomie corporală, la acces liber, în cunoștință de cauză, deplin și universal la sănătatea și drepturile sexuale și reproductive, precum și la toate serviciile de asistență medicală conexe, fără discriminare, inclusiv accesul la avorturi sigure și legale”, spune textul moțiunii – este inacceptabil ca Parlamentul European să promoveze uciderea copiilor nenăscuți în nume libertății și al democrației.

În general, europarlamentarii români au votat pe linie de Stânga, pro-avort: PSD și USR-PLUS, mulți dintre aceștia aflându-se din nou pe listele europarlamentare în 2024. În tabăra PNL au fost multe absențe nepermise de la vot.
Pentru: Maria Grapini, Claudiu Manda, Dragoș Benea, Mihai Tudose, Alin Mituță, Corina Crețu, Rovana Plumb, Victor Negrescu, Dacian Cioloș, Dragoș Pâslaru, Vlad Botoș, Dragoș Tudorache.

Absenți de la vot: Siegfried Mureșan, Ramona Strugariu, Dan Nica, Rareș Bogdan, Gheorge Falcă, Dan Motreanu, Vasile Blaga, Carmen Avram, Cristi Terheș, Tudor Ciuhodaru, Eugen Tomac, Vlad Nistor, Vlad Gheorghe, Marian-Jean Marinescu, Iuliu Winkler, Lorant Vincze, Nicolae Ștefănuță.

Din 2007, de când România a intrat în Uniunea Europeană, românii și valorile lor nu au fost deloc reprezentate și apărate de europarlamentarii români care s-au succedat în aceste poziții – suntem extrem de dezamăgiți de ei. 

europarlamentarii români
Manole Mihail a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.