.st0{fill:#FFFFFF;}

Domnule Cîțu, noi tipărim ambalaje nu bani! 

Articole | 29/09/2021

Manageriez o companie producătoare de ambalaje din carton, cu peste 60 de angajați, (o fi mult, o fi puțin? ) cert este că în România lui 2021 este extrem de greu să păstrezi o afacere pe linia de plutire iar asta nu este un secret.

Când a apărut criza generată de Covid 19 am zis că totul se va duce de râpă, miraculos, am supraviețuit, Dumnezeu ne-a ajutat.

Mai mult am tras tare și am încercat să construim pe ruine, ne-am împrumutat, am dat din coate, în loc de 12 ore la muncă câteodată au fost chiar și 16.

Nu am văzut nici o problemă în a face sacrificii personale pentru a putea crește această afacere în ciuda situației generale.

Ca oricare altă afacere am privit cu ochii plini de speranță către guvern, am primit promisiuni, promisiuni, promisiuni, ca la urmă să constat că doar cu acestea am rămas.

Am zis în inima mea de antreprenor că...lasă, că va trece, că poate se vor ține de cuvânt, că poate va fi mai bine.

Am luptat mai mult, ne-am împrumutat mai mult, am investit mai mult, astfel am cumparat o nouă linie de producție.

Așteptăm cu sufletul la gură noile utilaje, mai mari, mai puternice, mai performante, numai că în același timp mai consumatoare de energie electrică decât ce am avut înainte. Eram oarecum îngrijorat de creșterea consumului

M-am gândit în mintea mea că, compania de furnizare a energiei electrice cu care avem contract văzând că vom consuma mai multă energie ne vor face un discount pe măsură, astfel mi-am liniștit inima (si asa agitată) de antreprenor autohton.

Numai că ce să vezi, oameni buni să cad jos din picioare când am primit noua oferta de preț de la compania de furnizare a energiei electrice.

De săptămâni întregi aud de scumpirea energiei și a gazului, m-am pregătit oarecum psihologic pentru a întâmpina o scumpire, dar una e una și alta e alta, ceea ce acest guvern a permis să se întâmple cu prețul la energie, nu se numește scumpire, ci tâlhărie la drumul mare.

Așteptăm o ofertă de preț mai bună decât cea actuală tocmai prin prisma creșterii consumului, dar am primit o ofertă de doua ori și jumătate mai mare, ofertă valabilă 48 de ore.

Nu am reușit să iau nici o decizie în acest interval de timp pentru că nu am putut să îmi revin din șoc.

Am cerut după câteva zile o alta ofertă, a venit cu încă aproape 30 de procente mai scumpă. Iar domnul de la companie mi-a zis foarte politicos că din nou ofertă este valabilă 48 de ore, că as face bine sa semnez contractul pentru că altfel prețul va crește din nou.

Domnule prim ministru Câțu, nu am semnat și nu voi semna un contract la energie menit să distrugă o afacere românească crescută în 8 ani de muncă asiduă.

Știm că dvs nu va pasă, dar noi aici în Bucovina suntem aproape 70 de familii care trăim și ne creștem copiii din această afacere.

Noi tipărim ambalaje, nu tipărim bani domnule Câțu, v-am auzit cum în toiul scumpirilor ne spuneați cu seninătate că "românii sunt mai fericiți", unde e asta? Ca îmi iau fabrica în spate și angajații și venim și noi.

Sectorul Horeca, principalul nostru client e pus pe chituci, prețurile la energie, gaze, motorina, benzină, alimente de bază au crescut enorm, un coș de alimente la supermarket costă dublu față de acum un an, unde și când romanii sunt mai fericiți. Unde trăiți domnule prim ministru?

Reveniți-vă în fire și faceți ceva pentru a stopa creșterea prețurilor, faceți ceva nu pentru fericirea noastră, ci pentru a putea supraviețui, pentru a ne putea hrăni copiii și părinții, dacă nu lăsați pe alții mai competenți.

De aici din Suceava nu se zărește fericirea promisă, nici cea observată de dvs in rândul românilor, de aici vedem mai clar ca niciodată cum prețurile cresc haotic, lucru care ne face să ne gândim serios dacă vom mai putea să ne ținem afacerile deschise.

D-le Câțu, noi tipărim ambalaje nu bani!


Articol scris de Avram Ursaciuc

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.