.st0{fill:#FFFFFF;}

De ce să votăm? 

Articole | 19/05/2024

De ce să votăm?

Anul 2024 este anul în care, pentru prima dată în România, vor avea loc toate rândurile de alegeri și citind unele comentarii făcute de diverse persoane pe rețelele de socializare mi-am dorit să scriu un articol pe această temă.

Unele din aceste comentarii, privind participarea la vot, sunt de înțeles ținând cont de încrederea pe care o au în prezent românii față de actuala clasă politică, doar că, pe de altă parte, această clasă politică este pusă la conducere tot de noi, românii, ceea ce denotă că o parte din vina la ce s-a întâmplat până în prezent ne revine și nouă, cetățenii de rând.

Încrederea în clasa politică este arătată și de procentajul în scădere al prezenței la vot începând din 1990 și până în 2020, anul ultimelor alegeri, iar mulți dintre români consideră că prin neprezentarea la vot vor taxa clasa politică responsabilă pentru problemele societății. Nimic mai fals! Alții se întreabă ce caută atâtea partide pe scena politică românească și de ce ar trebui să le voteze.

Partidele mici, mai nou înființate, în cea mai mare parte sunt alcătuite din oameni tineri energici, care nu au făcut parte din alte partide politice, sunt creative și pline de entuziasmul de a aduce schimbarea. Multe dintre aceste partide politice merită votul nostru doar pentru curajul cu care s-au angrenat în această luptă. Nu este la îndemâna oricui să se deplaseze pe resurse proprii, să aloce o mare parte din timp pentru a învăța pe la ședințe si seminarii cum funcționează sistemul politic și ce contribuție își poate aduce în acel partid pentru evoluția cetății din care face parte.

Revenind la procentaje în 1990 procentajul prezenței la vot a fost de 86,19% iar în 2020, la alegerile parlamentare, s-a înregistrat cea mai scăzută prezență la vot de după revoluție, de numai 31,84%, adică o scădere drastică și progresivă. Dar această scădere a încrederii cetățenilor în clasa politică și implicit a numărului de participanți la vot nu îngrijorează actuala clasă politică, ci dimpotrivă. O să vedem în acest articol de ce prezența redusă la vot avantajează partidele care au condus România vreme de 34 de ani.

Mai întâi de toate dacă ne luăm după numărul de participanți la alegerile din 2020, aproximativ 5.7 milioane de români, atunci când România nu se afla încă în situația critică de acum, putem deduce foarte ușor că prin numărul de votanți pe care îl au asigurat partidele PSD, PNL, UDMR și USR, plus sateliții lor, actuala clasă politică dispune de un procentaj de minim 55%, procentaj cu care pot continua să conducă România, spre dezastru. Dacă adunăm aici și o parte din cetățenii care votează doar de dragul de a vota, fără a fi informați și dispuși să ajute alte partide mai mici să crească, partidele PSD, PNL, UDMR și USR se pot duce împreună la 60%.

În acest moment singurul partid care a crescut extrem de mult din 2020 până în prezent și pare capabil să aducă o schimbare și să detroneze partidele care s-au perindat pe la putere după revolutie este partidul AUR. Restul de 40% ar trebui să revină logic în mare parte partidului AUR și celor aproximativ 12 partide mai mici care fac parte din alianța cu AUR (Polul Suveranist), amintind aici și partidul Alianța Renașterea Națională, circa 30%, dar și altor partide politice mai mici care nu fac parte din Polul suveranist precum și independenți, circa 10%. Vorbim aici doar de cei 5,7 milioane de români care votează regulat și au votat și în 2020 indiferent de dezamăgiri sau probleme personale.

În realitate România dispune de aproape 19 milioane de cetățeni cu drept de vot, incluzând aici și diaspora, adică un surplus de 13.3 milioane față de cei 5,7 milioane care au fost in 2020, o mina de aur dacă vreți prin care se poate face oricum și oricând o resetare politică totală de care România are atâta nevoie. Lăsând la o parte comoditatea și nepăsarea neclintită a multor cetățeni, dezinformarea cetățenilor cu privire la partidele din opoziție (trebuie să știm că numai în anul 2023 partidele actualei clase politice au cheltuit 15 milioane de euro pentru răspândirea de știri false), lipsa secțiilor de votare din diaspora, creată de ministerul de externe și ambasadele române în cârdășie cu clasa politică și neîncrederea stupidă a unor cetățeni că votul lor pot aduce schimbarea dar luând în calcul faptul că majoritatea cetățenilor vor conștientiza importanța alegerilor din acest an, mai ales a celor Europarlamentare, că România se află într-un moment critic și că se îndreaptă spre dezastru ducând chiar la dispariția noastră ca nație, că nu vor uita umilințele și scumpirile nejustificate la care au fost supuși din 2020, încoace, putem spera ca un numar impresionant format din milioane de români să iasă la vot.

Este nevoie de vot masiv și in consecință orice vot pierdut sau anulat este o șansă în plus pentru actuala clasă politică să rămână la putere și să nenorocească în continuare România. Așadar întrebarea „de ce să votăm” are mai multe răspunsuri:

1. Votăm pentru a penaliza actuala clasă politică responsabilă pentru declinul României și în special al celor care ne-au reprezentat lamentabil în Parlamentul European;

2. Votăm pentru că nu suntem nepăsători și votul nostru reprezintă minimul de implicare în viața cetății;

3. Votăm pentru a da șanse partidelor mici să crească politic, să-și pună în aplicare ideile, creativitatea și energia pentru binele neamului românesc.

Puteți completa d-voastră de ce ar trebui să votăm!

Ne vedem pe 9 iunie, la alegerile locale și Europarlamentare, unde partidul ARN are ca și candidat pe președintele partidului Petre Costea pe listele Alianței AUR! Dumnezeu să binecuvânteze România!

Pentru Alianța Renașterea Națională – Marian Militaru

votam


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.