.st0{fill:#FFFFFF;}

De la Paris la Biharia 

Articole | 08/12/2023
De la Paris la Biharia
 
Ne aflăm în anul 2023, la sfârșitul anului, au trecut 34 de ani din decembrie 1989, când regimul comunist a fost înlocuit de un sistem democratic, puternic manipulat de vechile structuri comuniste, interesate doar de propriile interese, fără compasiune față de vecinii lor. Astăzi vreau să evidențiez lipsa de viziune a clasei politice din acei ani și vreau să vă dau un exemplu de prostie, incompetență, nepăsare, dezinteres, incompetență sau sabotaj deliberat.
 
Autostrăzile, drumurile într-o economie sunt venele prin care sângele economiei alimentează fiecare celulă economică, lipsa lor sau construcția lor pe bucăți de segmente de autostradă care duc fie în câmp (vezi Biharia, Zimbor, Nadașelu, Marca, Nușfalău, Chețani) sau în păduri (vezi Marginea, Costești, Boița) sau la marginea orașelor (Tg Mureș, Cluj Napoca, Câmpia Turzii, Pitești, Câmpina, Oradea). Lipsa unei viziuni și a unui plan strategic de dezvoltare a infrastructurii în România face ca țara noastră să fie vitregită de marile investiții, care se opresc tocmai din această cauză la granițele de vest ale țării, infrastructura României, atât cea feroviară cât și cea rutieră, rămânând subdezvoltată (chiar și Albania are mai mulți km de autostradă pe cap de locuitor, deși are un relief mult mai dificil decât România.
 
Am avut președinți specializați în propagandă comunistă, marinar, geolog sau inspector școlar, total nepregătiți să ocupe funcția de președinte pentru a putea avea o viziune asupra economiei, cum a fost Ceaușescu care a lăsat doar 96 de km de autostrăzi. Vă reamintesc că un segment de autostradă de 28 km a fost licitat și atribuit în 2018 cu 326 de milioane și același segment este relicitat după 5 ani și atribuit în 2023 cu 785 de milioane, știți cine plătește diferența?! Din păcate, politicienii nu plătesc nici măcar greșelile electorale, incompetența, nepăsarea, nepriceperea, lipsa de experiență și ironia sorții: ministrul este același și câștigătorul este același șef, pierzătorii suntem noi toți românii, plătitori de taxe și impozite și penalizați atunci când nu ne plătim taxele la timp!
 
De la Paris ați urcat pe autostradă și la Biharia ați coborât, 1740 km timp estimat 17 ore, iar de la Paris la București pe autostradă domnilor guvernanți ?!!!!!
 
Autor: Gheorghe Viorel Noane, vicepreședinte executiv Alianța Renașterea Națională
 
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Manole Mihail a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.