.st0{fill:#FFFFFF;}

Declinul credinței 

Articole | 23/06/2022

Din nefericire, din 2015 încoace observ sondaje de opinie și studii mai puțin încurajatoare pentru creștini. Numărul americanilor care se identifică a fi creștini practicanți, dar și al celor care cred în Dumnezeu, scade de la an la an.

În procente care întristează. Este, într-un sens, rezultatul secularizării forțate ori pasive la care generația tânără și generația de mijloc a vieții sunt supuse.

Gallup a publicat, pe 17 iunie, ultimul sondaj de acest gen care confirmă declinul continuu al credinței în Dumnezeu.

Conform sondajului, efectuat în mai, 17% dintre americani "don't believe in God / nu cred în Dumnezeu". Studiul nu îi identifică pe acești oameni ca fiind atei, doar oameni care aleg să nu creadă.

În anii 60, 98% dintre americani spuneau că ei cred în Dumnezeu.

În 2011 procentul acesta era de 92%, iar anul acesta e de doar 81%.

Procentele acestea probabil că sunt mult mai mari în România, dar secularizarea în România nu mai poate fi pusă la îndoială.

Ceea ce impune o obligație majoră fiecăruia dintre noi să ne educăm copiii, nepoții, și generația tânără în valori. Să-i alfabetizăm în creștinism.

Sondajul de opinie poate fi urmărit aici: https://news.gallup.com/poll/393737/belief-god-dips-new-low.aspx

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.