.st0{fill:#FFFFFF;}

Declinul demografic mondial: adevărata catastrofă care ar trebui să ne îngrijoreze 

Articole | 18/05/2023

Adevărata catastrofă care trebuie să ne îngrijoreze este cea reală: declinul demografic mondial.

Elita bruxelliană ne spune că încălzirea globală este catastrofa care ne așteaptă. Îngrozirea lumii cu modificările climatice aduce profituri celor care investesc în tehnologie.

Dar adevărata catastrofă e lipsa de copii și tineri, chiar într-o lume cu 8 miliarde de ființe umane.

Nu sunt singura persoană care gândește așa. Ross Douthat, influentul intelectual creștin de la New York Times, gândește la fel.

Frecvent dau peste tema declinului demografic global. În Japonia, Primul Ministru a transformat revitalizarea demografică a Japoniei în prioritatea numărul unu a politicii lui.

Recent, Foreign Affairs a publicat un articol lung privind declinul demografic al Chinei.

China îmbătrânește rapid, de la an la an se nasc tot mai puțini copii, și numărul celor care primesc pensii crește în raport cu cei care muncesc. Fetele tinere din China sunt interesate de cariere mai mult decât de familii, căsătorie ori copii.

Comentatorii sunt de acord că revitalizarea demografică a Chinei va impune măsuri la fel de drastice ca și cele impuse în anii 80 pentru a preveni creșterea demografică. Fără copii și tineri, China nu va ajunge SUA niciodată din urmă și nu-și va putea atinge scopul ultim de dominare globală.

Recent, statisticienii au anunțat că India a întrecut China ca număr de populație.

Situația e similară și în Coreea de Sud unde, ni se spune, societatea tinde să privească cu dispreț femeile tinere care au copii în loc de cariere.

Despre declinul demografic al Italiei am scris deja, iar săptămâna trecută Reuters a publicat un articol privind micșorarea claselor de elevi în Italia ca rezultat al declinului demografic.

Și tot din Italia a provenit recent știrea că o femeie din California a cumpărat 3 case dărăpănate în Sicilia pentru 10 euro cu scopul de le reabilita și pune la dispoziția cuplurilor tinere pentru a trăi în ele dacă fac copii.

Satele siciliene, spunea articolul, au devenit ghost towns / orașe fantome / orașe depopulate.

Dragi români. Dragi europeni. Dragi cetățeni ai societății globale: lumea are nevoie de copii. De viitor. De copii sănătoși în trup, dar și valoric.

De aceea, legea propusă de dl Cioloș (REPER) pentru gratuitatea avortului în România este o anomalie, o propunere nepotrivită la un moment în întregime nepotrivit pentru România.

Nu, clima nu este principala amenințare la adresa societății globale. Confuzia din mintea omului este. Respingerea procreării. Respingerea valorilor. Declinul demografic.

Toate legile Europei se aliniază la idolatria climei care a încătușat ca într-o închisoare a minții întreaga clasă politică a continentului, inclusiv a României. Dimpotrivă, toate legile ar trebui să se alinieze bunăstării familiei și a copiilor, a celor nenăscuți și a celor născuți, în egală măsură.

Vă da un exemplu tragic, dar real: Arhiepiscopul Bisericii Anglicane se lansează în teritoriul idolatriei climei. Fără să știe ce spune. Comentatorii conservatori îl critică.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.