.st0{fill:#FFFFFF;}

Democrația în Germania, în pericol? 

Articole | 28/03/2023

În octombrie, Germania a arestat câteva sute de persoane acuzate de complot împotriva democrației. Ele făceau parte dintr-un grup vast de câteva mii de persoane care de mai mulți ani a recrutat și format militanți pentru răsturnarea democrației în Germania și înlocuirea ei cu un sistem de monarhie.

Spiegel International a publicat un dosar privind evenimentele acestea bizare petrecute tocmai în inima Europei. În centrul acestei mișcări stranii se afla Henry XIII, cunoscut în cercurile de afaceri ca Prince Reuss, un om de afaceri profilat pe afaceri imobiliare în Frankfurt. Reuss descinde dintr-o familie nobilă, ale cărei rădăcini documentate se extind 1000 de ani.

Obiectivul grupului format în jurul lui Reuss a fost răsturnarea sistemului politic actual din Germania printr-o lovitură de stat. Grupul terorist era format din foști militari, forțe de ordine, foști miniștri, politicieni, avocați, judecători. Jurnaliștii Spiegel pretind că în Germania ar exista câteva zeci de mii de persoane, cu profesii și poziții similare, care împărtășesc obiectivele grupului Reuss.

Unii dintre membri s-au pregătit în Rusia și Nordul Africii. Planul lor prevedea asedierea Parlamentului german, crearea unei confuzii generale și declanșarea de proteste naționale împotriva sistemului politic curent. Grupul deținea peste 150 de proprietăți, în 50 dintre ele găsindu-se arme, muniție și sute de mii de euro în cash și kilograme de aur.

De asemenea, grupul prevedea solicitarea recunoașterii noului regim de către Rusia și punerea Germaniei sub protecția lui Putin. De fapt, conform articolului, Grupul Reuss a solicitat lui Putin aprobarea planului de schimbare a regimului politic din Germania, dar Putin a refuzat.

Sute de membri ai Grupului Reuss au fost dați în judecată ori sunt sub urmărire penală. Audierile, investigațiile și procesele penale vor dura mulți ani. Poate chiar decenii. În timp, se vor descoperi și vom învăța multe alte detalii privind atentatul la adresa democrației din Germania, din toamna lui 2022.

Având în vedere că peste 3000 (trei mii!!) de polițiști și oficialități au monitorizat activitățile Grupului Reuss vreme de ani de zile, e ușor de înțeles ca ceva nu e în regula în Germania. Democrația din Germania, am putea chiar spune, e fragilă. Poate chiar mai fragila decât în România.

Cei interesați de detalii adiționale le pot găsi aici.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Germania
Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.