.st0{fill:#FFFFFF;}

Democrațiile nu forțează cetățenii să gândească la fel 

Articole | 23/07/2021

Suspiciunile frecvent menționate de mine că UE nu este o formațiune suprastatală democratică se adeveresc de la zi la zi.

Democrațiile autentice nu constrâng cetățenii să agreeze asupra lucrurilor, să gândească la fel, și nici nu suprimă, nici nu pedepsește opoziția politică ori vocile dizidente.

Dar în aceste zile de vară, UE dovedește tocmai inversul.

Inversul este o practică a sistemelor totalitare și autoritare :

Maltratarea Poloniei și Ungariei este strigătoare la cer, iar justificarea ei și mai inacceptabilă: opoziția fermă a acestor două țări față de colonizarea cu forța a minților est-europenilor de către occidentalii care se bălăcesc în promiscuitate sexuală.


Insistența cu care UE atacă, în repetate rânduri, aceste țări pentru că nu vor să permită îndoctrinarea sexuală în țările lor, arată că motivul principal pentru care UE există astăzi este plantarea drapelului curcubeu în fiecare țară a Uniunii Europene.


O democrație autentică nu silește oamenii să gândească la fel.

Dimpotrivă, ea rămâne neutră și echidistantă față de convingerile în conflict ori în competiție a cetățenilor.


Și tocmai în asta constă pericolul totalitar al Uniunii Europene: tendința Bruxellesului de a asuma corectitudinea perspectivei ei privind promiscuitatea sexuală și respingerea oricăror altor poziții alternative.


Un pericol și mai mare este că tribunalele UE au devenit roabe docile ale instituțiilor europene în detrimentul drepturilor cetățenilor la liberă exprimare.

Pe 7 iulie, Ursula von der Leyen și-a arătat disprețul față de noi, cetățenii conservatori ai UE, când a lansat acțiuni de infringement la adresa Poloniei și Ungariei privind "egalitatea și protejarea drepturilor fundamentale".

Aici, ea are în vedere, în exclusivitate, drepturile minorităților sexuale

Puțin îi pasă ei de cetățenii conservatori ori creștini ai continentului.

Fiecare paragraf al discursului ei aduce în prim plan drepturile "minorităților sexuale".

Și noi, românii, suntem vizați. După cum știți, conform unui recent sondaj de opinie, doar 12% dintre români sunt de acord că minoritățile sexuale trebuie să beneficieze de mai multe drepturi.

Von der Leyen solicită condiționarea fondurilor europene pentru Polonia și Ungaria pe extinderea drepturilor minorităților sexuale.

Acțiunea ei îndrăzneață ne vizează și pe noi, majoritatea covârșitoare a cetățenilor României care nu agreează cu premisele ei.

Europa nu are viitor atât timp cât strivește virtutea și valorile. Viitorul nu se poate clădi pe promiscuitate sexuală și avort.

În timp ce mă gândeam la intransigența Bruxellesului, am dat peste un articol pe care vi-l recomand:

Democracies don't try to make everyone agree, publicat pe 28 iunie de Anne Applebaum. 

Fraza de final a articolului trebuie auzită, dar și memorată, atât de doamna von der Leyen, cât și de fiecare secularist:

"democrațiile liberale nu caută, așa cum a făcut marxismul sovietic, să facă pe toată lumea să agreeze asupra fiecărui lucru, tot timpul".
"liberal democracies don't try, as Soviet Marxism once did, to make everybody agree about everything, all the time"
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.