.st0{fill:#FFFFFF;}

Ne-au mințit? Ne mint? Ne vor minți? Despre dezinformatorii șefi 

Articole | 26/05/2021

Scriam săptămâna trecută că democrațiile sunt în pericol când cei care stăpânesc peste noi ne mint. Am dat atunci câteva exemple, iar azi revin cu încă unul. Are de-a face cu COVID-19.

Presa americană devine tot mai incisivă la adresa autorităților privind informațiile și datele statistice pe care ni le-au dat în trecut ori ni le dau în prezent privind COVID-ul.

Datele oficiale date de autoritățile americane pun numărul deceselor cauzate de COVID-19 la 561.000 de persoane. Studii independente pun acest număr la 905.000 până pe 3 mai.

Ofer și un material privind OMS.

E curios, remarc eu, că acest joc cu datele statistice nu a fost dezvăluit pe parcursul campaniei electorale din SUA, ci după, iar decesele anului trecut au fost toate puse pe seama domnului Trump. Nimeni nu pune decesele acestui an pe seama Administrației Biden.

Informații eronate

Informații (intenționat?) eronate au fost date și privind decesele globale. Oficial, OMS și guvernele lumii pun numărul global al deceselor la 3,2 milioane, dar conform studiului de mai sus, numărul este de aproape de 7 milioane. Suntem, de asemenea, atenționați că până în septembrie e posibil să moară de COVID încă 2,5 milioane de oameni, dintre care 44.000 în SUA.

Mint, ni se spune, și autoritățile Indiei. India a raportat doar o treime din numărul deceselor, Rusia și Mexic au raportat cu sute de mii de decese mai puțin decât cele reale, iar Egiptul și Japonia au raportat doar 10% din numărul real al deceselor.

Se știe, de asemenea, că din motive de propaganda, China a raportat date eronate în mod intenționat.

Ce trebuie să reținem din asta, spune concluzia articolului?

Că virusul se extinde mai pe larg și mai mult decât ni se spune / the virus is spreading more widely than previously throught.

Oamenii de rând nu au cum să știe dacă informațiile date de oamenii de știință, OMS, UE, ori Cotroceni sunt corecte. E clar că informațiile, odată prezentate ca fiind “corecte”, sunt de multe ori dovedite după aceea ca fiind false.

Cetățenii au dreptul să pună la îndoială și să fie sceptici privind informațiile date de autorități. Au și dreptul să nu li se închidă gura ori să li se suprime libertatea cuvântului când își exprimă reținerile față de presupusa acuratețe a informațiilor date de autorități.

Dezinformatorii șefi / disinformers in chief, cum spun des, nu sunt oamenii, ci autoritățile și instituțiile care au acces la informații și ni le transmit denaturate.

Cuvântul autorităților nu este Vox Dei.

Reafirmam libertatea cetățenilor de a pune la îndoială integritatea informațiilor date de autorități. Ne opunem abuzurilor împotriva drepturilor cetățenilor de a-și exprima în mod liber opiniile. Dreptul de a ne opune statului prin oricare mijloc legal este sacrosant și trebuie respectat. Constituția Românie rămâne în vigoare și pe perioada pandemiei, oricare ar fi ea. Ea este, de fapt, și mai relevantă decât în vremurile normale.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.