.st0{fill:#FFFFFF;}

Despre pasiune 

Articole | 04/01/2022

De Revelion am avut prilejul să vorbesc unui grup de tineri creștini români strânși la un week-end de închinare și laudă în Carolina de Nord.

Le mulțumesc pentru invitație. Le-am vorbit despre necesitatea și importanța pasiunii în viața creștinului. Împărtășesc câteva din gândurile transmise lor.

Tinerilor le stau în față zeci de ani de viață. Pentru a termina cu bine maratonul vieții este bine să își trăiască viața cu pasiune.

De fapt, creștinul, în general, are obligația să-și trăiască viața cu pasiune. Viața ne-a fost dată ca și cadou din partea lui Dumnezeu.

Este o modalitate de mulțumite către Dumnezeu pentru darul vieții pe care ni l-a dat, trăindu-ne viața cu bucurie și pasiune, nu cu amărăciune și în relații tensionate.

Dumnezeu este un Dumnezeu al pasiunii. Nu ne-a abandonat părinții după ce i-a alungat din Paradis.

Dimpotrivă, i-a căutat cu pasiune și le-a arătat, în scurgerea vremurilor, tot cu pasiune, drumul înapoi spre Paradis.

Rămâne ca fiecare dintre noi să umblăm cu pasiune și seriozitate pe drumul care ne duce înapoi de unde părinții noștri au plecat.

Hristos a fost și El plin de pasiune. A murit pentru noi. A suferit și îndurat cu pasiune pentru a ne da șansa reformării morale, și nu numai.

Si sfinții apostoli au fost și ei oameni ai pasiunii pentru credință, alergând cu pasiune alergarea vieții pământești.

O definiție a pasiunii o putem deduce din ultimele versete ale Capitolului 4 din Cartea Pildelor.

Pasiunea în viața creștinului trebuie trăită în mod holistic. Fiecare dimensiune a vieții creștinului trebuie să fie impregnată de pasiune. Buzele sunt chemate să spună adevărul din inimă.

Asta denotă pasiune pentru adevăr și pentru o viață trăită în adevăr. Picioarele sunt chemate să meargă pe o cărare dreaptă și hotărâtă. Asta denotă pasiune pentru dreptate și o viață trăită în integritate și adevăr.

Ochii sunt îndemnați să privească înainte și cu încredere. Asta denotă pasiune pentru viziunea vieții.

Suntem îndemnați să ne depărtăm de rău. Asta înseamnă să ne disciplinăm forțele voinței, adică inima și mintea, să se depărteze de rău și să ne îndrepte către integritate și adevăr.

Îmi recomand aceste gânduri și ținte în primul rând mie pentru anul 2022:

 o viață trăită creștinește și cu pasiune. Cred, însă, că sunt gânduri sănătoase care merită să ne călăuzească pe toi în tot ceea ce facem, în 2022 și mai departe.

Vă doresc tuturor un an nou fericit!

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.