.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezinformările presei privind „insurecția” din 6 ianuarie 

Articole | 08/01/2022

Dezinformările presei privind "insurecția" din 6 ianuarie

Citesc cu stupoare dezinformările care apar în presa din România privind "insurecția" din 6 ianuarie din Washington D.C

Este deplorabil că, la fel ca și de multe alte ori, presa din România copiază fără discernământ ce scriu influentele publicații neo-marxiste din America, și prezintă neadevărurile ca adevăruri.

Din nefericire, informațiile date privind "insurecția" din 6 ianuarie cad în această categorie.

Ceea ce s-a întâmplat în America pe 6 ianuarie nu a fost o insurecție. O insurecție implică o revoltă, o rebeliune, o răscoală organizată împotriva guvernanților cu intenția de a schimba guvernul și sistemul politic. Ceea ce s-a întâmplat pe 6 ianuarie nu a fost o insurecție.

Mulțimile de oameni care, asemenea unor oameni lipsiți de minte, au trecut ilegal dincolo de punctele de securitate, au vandalizat birourile unor deputați și senatori, nu au avut ca obiectiv răsturnarea guvernului, nici a sistemului de guvernământ american.

În 1807, America a adoptat The Insurrection Act, ca să permită autorităților federale să liniștească violența organizată desemnată să răstoarne statul de drept si autoritatea administrativă.

Mai mulți președinți au invocat Legea Insurecției de-a lungul veacurilor, ultima dată în 1992. Persoanele implicate în acțiuni de insurecție erau pasibile de acțiuni penale.

Românilor nu le este străin cuvântul "insurecție". Ni se spune că pe 23 august 1944 a avut loc "insurecția" care a schimbat guvernul și a întors armele armatei române împotriva Germaniei. A fost un act politic premeditat, organizat dinainte, cu un scop clar, și anume de a schimba guvernul și sistemul politic.

Insurecția, deci, este echivalentul aproximativ al unei lovituri de stat.

Ceea ce presa din România nu spune publicului, însă, este că după un an de la evenimentele din 6 ianuarie, nicio persoană din America nu a fost pusă sub acuzare pentru insurecție. Niciuna!

Asta însemnă ca nici procurorii, nici tribunalele nu privesc evenimentul din 6 ianuarie ca fiind o insurecție ori echivalentul unei insurecții.

De fapt, cu luni în urma FBI a emis un Raport privind incidentele din 6 ianuarie și nici măcar nu a concluzionat, contrar propagandei făcute de mass-media, că dl Trump ar fi fost responsabil pentru incidentele respective.

Dimpotrivă, acțiunile violente ale anarhiștilor din 2020 și 2021 se potrivesc mai bine cu definiția unei "insurecții" decât acțiunile celor fără minte din 6 ianuarie.

Anarhiștii au ars clădiri, au spart vitrine, au cauzat violență, au atacat clădiri publice, iar în Portland și Seattle au demarcat zone urbane autonome în care nu permiteau intrarea autorităților americane de menținere a ordinii.

Aceste acțiuni au fost acțiuni organizate, planificate și desemnate să schimbe sistemul politic.

Presa și autoritățile locale au ignorat vandalismul anarhiștilor, iar când dl Trump a trimis agenții federali pentru a proteja clădirile federale de atacurile anarhiștilor, a fost acuzat de presă că provoacă, nu calmează, spiritele.

De fapt, nici articolul de mai sus, care preia date din presa americană, nu menționează măcar o singură persoană care să fi fost arestată ori acuzată de acțiuni de insurecție.

Acuzațiile penale au fost limitate la intrări forțate și neautorizate în clădiri publice, refuzul părăsirii unei clădiri publice la solicitarea forțelor de ordine, și distrugerea proprietăților federale. Nimic despre insurecție.

De ce atunci presa insistă să folosească termenul peiorativ și eronat de "insurecție"? Incidentele din 6 ianuarie au fost politizate de stânga neo-marxistă.

Intenția democraților este să politizeze 6 ianuarie ca zi a revoltei conservatorilor nesăbuiți împotriva statului de drept. Adică să instituționalizeze o minciună.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.