.st0{fill:#FFFFFF;}

Discursul de la Iași 

Articole | 13/12/2021

Sâmbătă a avut loc un marș impresionat al creștinilor din Iași pentru reîntregirea familiei Furdui. 1500 de persoane au stat în frig pentru cauza supremă pentru care luptă mișcarea pentru familie din România din 2005 încoace: integritatea și respectarea familiei.

Nu am avut prilejul să fiu prezent, dar am pregătit un mic discurs care a fost citit cu prilejul protestului. Îl postez astăzi pe Facebook : 

***
Mă numesc Petre Costea, de profesie sunt avocat și Președinte al Alianței Familiilor din România.


Este o onoare deosebită pentru mine să mă pot adresa publicului urbei dvs. Iașul este aproape de inima mea și a fost de mulți ani.
Ați fost aproape de mișcarea pro-familie din România de mulți ani și ați sprijinit-o cu multă abnegație.


În 2006 ne-ați ajutat să strângem semnături pentru prima inițiativă de modificare a Articolului 48 din Constituție pentru protejarea căsătoriei creștine în România. De fapt, unul dintre membrii comitetului de inițiativă a fost un ieșean inimos, creștin autentic față de care port un respect deosebit.
Ați făcut același lucru în 2018. Atașamentul ieșenilor față de valorile familiei v-au făcut cunoscuți în toată lumea.
În octombrie 2018 chiar și Los Angeles Times a vizitat orașul dvs. și a comentat pozitiv privind eforturile cetățenilor de aici pentru protejarea căsătoriei naturale cu prilejul celei de a doua inițiative de revizuire a Constituției.
Îmi amintesc cu drag de acele zile dificile când am muncit împreună la acel proiect.
Iată că astăzi ați răspuns din nou chemării pentru promovarea intereselor supreme ale familiei.
Ați dat curs solicitării Familiei Furdui de a vă face contribuția la revenirea în sânul familiei a celor 7 copii luați de autoritățile germane în mod abuziv pe 26 aprilie.
Vă felicit pentru că vă exercitați drepturile cetățenești pentru un scop atât de nobil și mai ales pentru că, în spirit creștin, ați ales să plângeți cu cei ce plâng, în acest caz cu Familia Furdui.
Dar ne vom bucura, tot împreună cu Familia Furdui, știind și având convingerea că familia va fi reîntregită curând.
Motivația principală pentru care copiii au fost confiscați de la părinți trebuie să ne îngrijoreze pe noi toți: a fost credință și atașamentul Familiei față de creștinism și valorile creștine.
Părinții au ales să pună în practică un model de creștere a copiilor fondat pe Biblie.
Mai devreme ori mai târziu autoritățile Germane au depistat acest lucru și au concluzionat că modelul creștin de creștere a copiilor este în conflict cu modelul secular de creștere a copiilor.
Statul secular a insistat că are dreptate, iar părinții nu. În consecință, au luat 7 copii nevinovați de la părinți nevinovați într-un mod extrem de abuziv, dar și ilegal.
Părinții Furdui au fost un exemplu de creștere a copiilor într-un spirit creștin.
Au investit spiritual în copii, i-au învățat de mici valorile creștine, i-au învățat să frecventeze biserica. Au făcut o investiție spirituală pe care statul german a confiscat-o pe 26 aprilie.
Investiția spirituală a părinților Furdui este lăudabilă și servește drept model pentru fiecare familie creștină.
Germania a încălcat în mod grosolan drepturile parentale ale părinților Furdui, cât și drepturile copiilor lor conferite de Convenția Internațională a Drepturilor Copilului.
Integritatea familiei a fost distrusă. Interesul suprem al familiei ca unitate socială a fost ignorat. Integritatea etnică și religioasă a copiilor a fost compromisă.
Condițiile în care copiii sunt forțați să trăiască sunt deplorabile. Împărțiți în trei, copiii nu se pot vedea unii cu alții, iar legăturile emoționale dintre copii, pe de o parte, și dintre părinți și copii, sunt amenințate.
Toate aceste lucruri constituie subminări grave ale drepturilor părinților și al copiilor.
Cred că sunt în asentimentul tuturor celor care se află aici când afirm că ieșenii nu s-au adunat aici astăzi pentru a denigra Germania ori națiunea germană.
  • Sunt aici pentru a-și exprima solidaritatea cu Familia Furdui. Sunt aici pentru a atenționa și informa cetățenii României despre cauza dreaptă a Familiei Furdui.
  • Sunt aici pentru a mobiliza întreaga națiune română să se ralieze în spatele mișcării pro-familie din România cu scopul de a pune presiune pe autoritățile germane să elibereze copiii.
  • Sunt aici pentru a solicita Germaniei să elibereze copiii cât de curând. Fără condiții și în mod permanent.
Cu toate că nu denigrăm Germania pentru că a dezlănțuit acest conflict dureros, insistăm ca Germania să facă dreptate Familiei Furdui.
Solicităm Germaniei să rezolve situația inumană în care a plasat Familia Furdui prin acțiunile ei ilegale.
Cheia rezolvării acestui conflict este în mâna autorităților germane. Scopul ultim al oricărui conflict este rezolvarea lui. Așa acționează oamenii raționali și societățile civilizate.
Fiecare dintre noi suntem chemați să continuăm să luptăm pentru Familia Furdui. Luptând pentru Familia Furdui luptăm pentru familiile noastre și pentru drepturile noastre.
Continuați să protestați. Continuați să țineți în cugetul și mintea voastră situația Familiei Furdui în fiecare zi.
Rămâneți solidari cu Familia Furdui. Demarați acțiuni de pichetaj în spațiile publice ale orașului dvs. pentru a atenționa cetățenii și Germania că nu ne vom întoarce la casele noastre și nu vom înceta să cerem eliberarea copiilor până în momentul în care ei vor fi reintegrați familiei.

           

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.