.st0{fill:#FFFFFF;}

Dl Iohannis duce Romania la sapă de lemn 

Articole | 21/09/2021

M-a surprins următoarea declarație a dlui Iohannis de luna trecută: "Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice".

Nu este intenția mea să-l jignesc pe dl Iohannis, dar de la Președintele țării te aștepți la mai mult. Dânsul nu pare să priceapă ce spune.

Pentru că dacă ar înțelege și-ar da seama că afirmația lui, tradusă pe înțelesul tuturor, este că cele mai mari bogății energetice ale României vor rămâne îngropate în Marea Neagră, Valea Jiului, Ardeal și alte regiuni ale României bogate în resurse energetice.

Dl Iohannis dovedește din nou că repetă, ca o flașnetă, ce spune elita de la Bruxelles, că nu gândește original, ori că nu poate ori nu îndrăznește să gândească original.

Elita globală a devenit o sperietoare de ciori care caută să ne sperie cu armaghedonul climatic. Un armaghedon climatic nu există și nici nu va exista.

Armaghedonul climatic este o invenție voită a celor care vor beneficia de sumele colosale, exorbitante și greu de pus în cifre care vor rezulta din înlocuirea energiei clasice (cărbuni, hidrocentrale, gaze naturale) cu energia verde (green energy).

Proiectul de eliminare a resurselor energetice tradiționale din UE va trebui să intre în fazele finale în anul 2030! Adică de acum în 9 ani!

În care caz, România va pierde din nou trenul care i-ar fi putut asigura dezvoltarea economică susținută.

Locurile de muncă din zonele energetice ale țării vor dispărea și nu vor fi înlocuite cu locuri de muncă sustenabile și bine plătite.

Și mai mulți români vor lua calea imigrației în căutare de locuri de muncă prost plătite care sunt desemnate să transforme energia tradițională în energie verde.

România este al doilea producător de gaze naturale din UE, după Olanda. Anul viitor Olanda va pune capac pe sondele de gaze naturale și România ar trebui să beneficieze din asta.

Dar e îndoielnic că liderii politici actuali, și mai ales dl Iohannis, vor fi capabili să folosească această oportunitate în folosul cetățenilor și al României.

Investițiile în Marea Neagră sunt minime și România face eforturi timide pentru a stimula producția de gaze din Marea Neagră.

Ne-am bucurat cu ani în urmă când Curtea de la Haga a acordat României partea leului din gazele naturale din Marea Neagră, iar Ucrainei o bucățică mică. Dar ce folos dacă "ai noștri" nu știu cum să gestioneze avantajele economice ale țării?

Repet ce am spus deja frecvent: România și noi vom pierde - și deja pierdem - din acest Green Deal promis de UE.


Himera deja ne-a explodat în față. În doar un an, din vara lui 2020 și până în 2021, prețul energiei electrice s-a dublat, iar prețul gazelor naturale a crescut de 10 ori.


Înspăimântător. Dar asta este doar începutul durerilor. Energia verde este o himeră din care vor câștiga investitorii scoțând banii din buzunarele noastre.

Este jenant să avem la conducerea României personalități care par să nu știe nimic privind subiectul și doar să ne vândă falsități și minciuni privind energia verde.

Dl Iohannis "se va implica activ", iar dl Cîțu ne spune că minele din Valea Jiului vor fi închise în cel mult un deceniu.

Ce se va întâmpla cu zecile de mii de familii care își vor pierde venitul ca și o consecință a himerei climatice? Asta ar trebui să-i preocupe pe "aleșii noștri".

imagine preluata de pe : digi24.ro

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.