.st0{fill:#FFFFFF;}

Dl Iohannis ne-a numit „fanatici religioși”. Dacă noi îl numim „fanaticul de la Cotroceni” ajungem la închisoare? 

Articole | 21/06/2022

Clasa politică a țării știe cum să se pună deasupra legii, iar pe noi în afara ei. Și, culmea, pretinde să o facă prin metode constituționale.

Revin la articolul 369 deoarece treaba e foarte serioasă. Mulți dintre cei cu care discut subiectul parcă încă nu ne-am dezmeticit din coșmarul prin care trecem de două săptămâni încoace. Nu este de glumă. Dacă „păzitorii templului”, adică a statului secular, vor aplica această lege, orice cuvânt care ne va ieși din gură va putea fi interpretat, tot de „păzitorii templului” secular, ca fiind o ofensă care atrage pedeapsa cu închisoarea.

În 2018 și 2019 dl Iohannis ne-a numit „fanatici religioși”, iar un judecător de la Curtea Constituțională a României „tributari unei viziuni retrogade”. Afirmațiile acesta au fost făcute în contextul referendumului pentru căsătorie din 2018.

Articolul 369 protejează politicienii și partidele politice de critica publicului. Se va interpreta legea aceasta ca interzicând eticheta de „extremist” la adresa unui partid politic? Așa cum în ultimele luni aceasta eticheta e aplicată de clasa politică de la guvernare celor din opoziție?

Am mai spus-o și cu alte ocazii: partidele care sprijină avortul, revoluția sexuală și se împotrivesc recunoașterii dreptului la viață pentru copiii nenăscuți sunt adevăratele partide extremiste ale țării.

Mă întreb: ar atrage această etichetă sancțiuni penale? Pe moment nu știu. Sper, însă, ca cei care s-au pus deasupra legii își vor veni în fire și vor abroga legea recent adoptată.

Autor:Petre Costea, Președinte ARN

Petre scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.