.st0{fill:#FFFFFF;}

Dragi jurnalişti: încetați denigrarea familiilor care aleg să îşi educe copiii la domiciliu 

Articole | 29/01/2022

Dacă nu te pricepi la un subiect, nu-l aborda. Ori abordează-l după ce îl stăpâneşti.

Recomandările acestea ar fi potrivite pentru recentul trend din România care urmăreşte denigrarea părinților care îşi educă copiii la domiciliu.

Am pledat întotdeauna pentru dreptul părinților de a-şi educa copiii la domiciliu.

Nu am niciun sfat pentru părinți privind subiectul: decizia de a vă educa copiii acasă ori în sistemul şcolar tradițional finanțat din buzunarul vostru, dar prin intermediul statului lacom după bani, vă aparține în întregime.

Oferta unei alternative la acțiunile brutale ale statului este un principiu conservator care cred este bine să fie aplicat şi în domeniul educației.

Educația privată, adică în afara sistemului public, este deja o opțiune în România care este practicată de şcolile confesionale. De ce nu şi educația la domiciliu?

În SUA şi Canada numărul copiilor educați la domiciliu creşte de la an la an. Milioane de copii sunt educați la domiciliu în America de Nord.

În ultimii ani, tot mai multe familii de culoare şi de origine hispanică îşi educă copiii la domiciliu.

Noțiunea de homeschooling a făcut deja înconjurul planetei de mulți ani. Şi în Marea Britanie există o lungă tradiție de educare a copiilor la domiciliu.

De fapt, la început a fost educația la domiciliu, nu la şcoală. Egiptenii antici, romanii şi grecii îşi educau copiii acasă.

Nu existau şcoli publice. Natural, educația era un lux pe care îl dobândeau doar copiii celor înstăriți, fiind educați în general de sclavi.

Doar că în timp şi-a venit societatea în fire să înțeleagă valoarea educației generale, a întregului public.

O democrație sănătoasă necesită o populație educată. Iată una dintre valorile supreme ale educației.

Mânăstirile au început de la o vreme să țină clase pentru educarea copiilor în comun, în special a celor bogați.

Secularismul a copiat invenția educației în grup începută de biserică, transformând, lăudabil aş spune, sistemul de educație într-un sistem obligatoriu şi fără discriminare. 

Din nefericire, sistemul educațional impus de secularism a luat-o greşit în ultimele decenii, devenind un sistem de îndoctrinare, nu gândire liberă, impus de impulsul totalitar al ideologiei neo-marxiste.

Cum ne puteam aştepta, însă, Europa Occidentală este contra: intoleranta față de părinții care îşi educă copiii acasă.

Unele țări interzic educația la domiciliu, iar altele, cum e Germania, efectiv persecută familiile care îşi educă copiii la domiciliu.

Au fost şi cazuri în care copiii educați la domiciliu au fost sechestrați de Jugendamt. Unele familii germane chiar au încercat, din acest motiv, să obțină azil politic în Statele Unite.

Noțiunea de homeschooling ( educație la domiciliu ) este mai recentă în România. Dar e la fel de bună ca şi cea făcută în şcolile publice, minus îndoctrinarea în sexualitate, prezența drogurilor, ateism şi alte elemente toxice.

România pretinde să fie tolerantă.

Jurnaliştii se pretind a avea o minte deschisă.

Recomand ca pretenția aceasta să devină o realitate: respectați dreptul părinților care aleg să-şi educe copiii acasă. Am scris corect: educația la domiciliu este un drept natural, fundamental, istoric. Este recunoscut şi în dreptul internațional, atât cel cutumiar, cât şi cel înscris în tratate internaționale.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.