.st0{fill:#FFFFFF;}

Dragi români, nu importați progresismul falimentar în România 

Articole | 05/02/2022

Sloganul PNL la europarlamentarele din 2019 era "o Românie ca afară"! Al meu era "Renașterea valorică a Europei"!

PNL a împrumutat sloganul tineretului român protestatar de pe vremea protestelor din Piața Victoriei.

Eu propun prudență și scepticism. Rămân la ce am propus în 2019: Europa și România au nevoie de o autentică renaștere valorică și o autentică reformare morală după principiile multimilenare creștine.

Românii ar trebui să fie cât se poate de prudenți privind importarea progresismului occidental în România. Neomarxismul a falimentat la fel ca ți părintele lui inițial, marxismul clasic.

Deseori punctez în postările mele comentarii, cărți, articole de specialitate care dovedesc că progresismul american a falimentat în fiecare loc în care a fost aplicat, atât pe coasta de Est, cât și pe coasta de Vest.

În noiembrie, Michael Shellenberger a publicat San Fransicko: Why Progressives Ruin Cities / San Fransicko: de ce progresiștii distrug metropolele.

E ultima carte pe care am cumpărat-o și tocmai am terminat de citit introducerea. Ofer o recenzie și sper ca în câteva luni să revin cu o recenzie proprie după ce voi termina de citit cartea.

San Fransicko este un joc de cuvinte care face referire  la San Francisco, capitala mondială a progresismului, cel mai depravat oraș al lumii.

E un oraș bolnav, așa numit în titlul cărții de la cuvântul englez "sick". San Francisco a fost vârful de lance care a destabilizat valoric America și a convertit California în cel mai depravat stat al Americii.

Sâmburii degradării morale a acestui oraș on the bay / de pe golf, au apărut încă din anii 60, când studenții demonstrau împotriva războiului din Vietnam.

În aceiași ani "minoritățile sexuale" au început să iasă în stradă să lupte pentru "libertatea sexuală".

În scurt timp, San Francisco a devenit un sanctuar al americanilor "progresiști" și al intelectualilor neo-marxiști.

Mișcările sociale s-au transformat în mișcări politice, așa încât în ultimii 50 de ani San Francisco a rămas cel mai depravat oraș al Americii.

Activismul progresist din San Francisco s-a extins în restul Californiei, transformând Los Angeles într-un alt bastion al mizeriei morale.

În 2004 San Francisco a devenit primul oraș din american care a acordat certificate de căsătorie cuplurilor homosexuale.

Progresiștii americani se mândreau cu San Francisco și căutau să imite politicile lui progresiste și în alte metropole.

Dar după 50 de ani, nimeni nu mai neagă faptul că progresismul californian a eșuat. Acesta este subiectul central al cărții lui Shellenberger: falimentul progresismului în San Francisco.

Inegalitatea în venituri dintre săraci și bogați este cea mai ridicată în San Francisco.

Oamenii străzii sunt cei mai mulți în San Francisco. Murdăria, urina, gunoiul, mirosurile grele domină centrul orașului.

Locuințele improvizate ale celor fără adăpost se extind cu milele în San Francisco.

Consumul de droguri, criminalitatea, corupția politică, recidivismul, nelegiuirea, alcoolismul, bolile mintale sunt mai pronunțate în San Francisco decât în oricare alt oraș al Americii.

Procurorii nu mai instituie cazuri penale decât pentru infracțiunile de la 1000 de dolari în sus.

Asta înseamnă că dacă ți se fură $900 de dolari, hotul va rămâne nepedepsit, dar și cu banii tăi în buzunarul lui.

Aceste politici sunt compatibile cu doctrinele marxiste: crimele economice sunt justificate atât timp cât ele sunt direcționate împotriva burgheziei și capitalismului.

Cancerul progresist din San Francisco s-a extins și în Los Angeles, Chicago, Detroit, New York.

Chiar și în Houston, unde administrația municipală democrată (în marea ei majoritate de culoare) e mai interesată de politici progresiste decât de politici pragmatice.

Cărți privind falimentul experimentului progresist din Chicago, Detroit și New York sunt tot mai des publicate. Ofer aici recenzia unei cărți privind falimentul progresismului în Los Angeles.

Dar cu toate acestea, cetățenii încă votează democrații și progresiștii. Iar cei care s-au săturat de progresism, migrează în statele "retrograde", "înguste la minte" și conservatoare (Texas, North Carolina, Florida, Dakotele etc).

Nu, categoric nu. Nu ne dorim o Românie "ca afară", ca în San Francisco ori Amsterdam. Ne dorim o Românie curată din punct de vedere valoric. O Românie care oferă un mediu valoric curat pentru copiii și nepoții noștri.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.