.st0{fill:#FFFFFF;}

E mai bine fără mască? Texasul spune că DA! 

Articole | 01/04/2021

Pe 2 martie Texas a devenit prima jurisdicție din SUA (și poate din lumea occidentală) care a declarat statul în totalitate deschis / "completely open". Obligativitatea măștilor a fost abrogată, iar restricțiile de toate felurile impuse restaurantelor, evenimentelor sportive, bisericilor au fost eliminate. Dl Biden a numit Guvernatorul Texasului, ca urmare a acestei decizii, "un neandertal". Dar rezultatele, cel puțin pe moment, dovedesc că Texasul made the righ call / a făcut o alegere bună.

Datele statistice nu mint. La un stat cu peste 28 de milioane de locuitori (plus populația ilegală), pe 10 martie, care a fost ultima zi cu restricții, Texasul a înregistrat 5.350 de noi infectări. Pe 29 martie, a înregistrat doar 4.007.

Pe 10 martie au murit de Covid 19.202 de persoane în tot statul, ia pe 29 martie doar 44. Progresul e remarcabil. Un sfert din populația statului s-a vaccinat. Datele acestea statistice ar fi fost și mai pozitive dacă peste Texas nu s-ar fi abătut iarna fără precedent din săptămâna 15 februarie, care a prevenit orice acțiune de combatere a virusului, inclusiv vaccinările.

Pot România și alte țări învăța din asta? Rămâne la discreția experților, dar se pare că da.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.