.st0{fill:#FFFFFF;}

E potrivit pentru ca Biserica să penalizeze politicienii creștini „progresiști”? Eu zic ca da! 

Articole | 02/08/2021

Cu ceva timp în urmă, liderii catolici din America au adoptat un set de principii care dau de înțeles că Biserica Catolica poate să-i interzică dlui Biden să ia comuniunea (ori împărtășania). 

Motivele sunt bine cunoscute: pozițiile lui pro-avort și pro-imoralitate. Acțiunea liderilor catolici nu a apărut din senin, ci se conformează unei lungi tradiții de penalizare a potenților care au comis crime serioase de-a lungul secolelor. 

De exemplu, când împăratul roman Teodosius a masacrat mii de oameni în urma unei răscoale, Episcopul Milanului, Ambrozie, l-a criticat aspru și i-a interzis intrarea în lăcașurile de închinare până când și-a mărturisit crima.

 Teodosius și-a făcut mea cupla în public și apoi a fost readmis în comunitatea creștină.

Declarația catolicilor a stârnit o dezbatere și la alte culte confesionale.

 Un teolog neoprotestant, Andrew Walker, de exemplu, agrea, afirmând un adevăr evident pe care și eu l-am promovat de mulți ani:

Scriptura nu propune o separare între viața privată a creștinului și viața lui în sfera publică. Ambele pot fi obiectivul disciplinei bisericii / The Scripture posits no divide between the private, individual Christian and the Christian engaged in public life. Both are subject to the discipline of the church ".

În final, autorul afirma clar:

"Oricare politician care pretinde să fie creștin, dar sprijină avortul se cuvine să fie disciplinat în conformitate cu regulile eclesiastice ale confesiunii lui / Any abortion supporting politician who professes to be a Christian should be subject to the disciplining regulations of their respective ecclesiastical bodies ".

De acord. Majoritatea covârșitoare a parlamentarilor României, cu excepția unora din USR, pretind să fie creștini practicanți.

Majoritatea votează legi imorale, anti-valori, necreștine ori chiar anti-creștine. Mai ales un Parlamentul European. Toate partidele politice au sânge nevinovat pe mâini. La fel toți politicienii care votează aceste legi anti-creștine. Oricine votează pentru Raportul Matic, oricine votează pentru suprimarea libertății religioase, oricine votează pentru uniuni civile ori educație sexuală, se compromite în relația cu ceea ce înseamnă a fi creștin în crez, dar mai ales în practică.

Un adevăr neconfortabil ne izbește și ne stă necurmat în față: fără sprijinul masiv al politicienilor creștini din Europa, Europa nu ar fi descins în mizeria imorală în care se află astăzi.

 Cum altfel se explică adoptarea recentă de legi împotriva "incitării la ură" în Italia, o țară covârșitor catolică? Și asta în ciuda pledoariilor repetate și directe ale Vaticanului.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.