.st0{fill:#FFFFFF;}

Ei (copiii), înaintea noastră (a adulților) – (I) 

Articole | 11/05/2023

Ei (copiii), înaintea noastră (a adulților) – Recenzie de carte

Două dintre cele mai acerbe feministe din lume, Katy Faust și Stacy Manning, au tras un semnal de alarmă imposibil de ignorat publicând, împreună, în 2021: Them Before Us: Why We Need a Global Children’s Rights Movement / Ei înaintea noastră: de ce avem nevoie de o mișcare globală pentru drepturile copiilor.

Stacy Manning e actriță de Hollywood, iar Katy Faust e o activistă vociferă împotriva cuplurilor de același sex care vor să adopte ori să crească copii.

Autoarele nu profesează să fie icoane pe perete. Dimpotrivă, vreme de mulți ani au agreat cu obiectivele revoluției sexuale, până când ele însele au început să aibă copii. Și au văzut cum copiii lor, și ai altor familii care la rândul lor au împins înainte revoluția sexuală, s-au pierdut. Au devenit confuzi sexual, au început să consume alcool, droguri, substanțe toxice, și au devenit epave morale. Nu au devenit ce au fost părinții lor: libertini, dar oameni educați și cu un oarecare discernământ moral, ci, dimpotrivă, persoane debusolate, lipsite de interes în muncă, educație ori o societate normală. Dacă părinții lor au fost libertini și adepți ai ideologiei de stângă, totuși au muncit și au contribuit la binele comun.

Nu am mai spus-o de mult timp: spre rușinea noastră a „celor mari”, drepturile omului înseamnă „drepturile adulților”. Ne atribuim drepturi peste drepturi. Le inventăm peste noapte. Le înflorim, le punem în constituții, în decizii judecătorești, în legile pe care ni le dăm. La urma urmelor cine ne poate sta împotrivă? Ne dăm drepturi cu duiumul fără să luăm în considerare dacă aceste „drepturi” sunt necesare ori benefice pentru societate. Dar mai ales, fără să luăm în considerare impactul drepturilor adulților asupra copiilor.

Și tocmai aici e bine venită cartea lui Katy Faust și Stacy Manning.

Faust și Manning acoperă un teritoriu vast, dar cuprinzător, în cartea lor de 235 de pagini. Cartea are 10 capitole, majoritatea dintre ele analizând putreziciunea morală cu care ne confruntăm, iar ultimele două capitole prescriind rețete pentru rezolvarea haosului moral în care copiii sunt aduși pe lume și crescuți.

Copiii au drepturi. Drepturi fundamentale, zic autoarele. Au dreptul la viață. Au dreptul la părinți. Tot spectrul politic trebuie să fie interesat de bunăstarea copiilor, zic autoarele. Politicienii, adaugă ele, au politizat drepturile copiilor. Democrații (stânga politică) și republicanii (dreapta politică) trebuie să-și dea mâna pentru a promova interesele copiilor. Împreună, nu separat. Uneori soții folosesc copiii pentru a declanșa ori duce un război unii împotriva altora. Așa fac și politicienii. Destul, zic autoarele!

Autoarele dau la o parte corectitudinea politică atunci când e vorba de copii. De exemplu, critică aspru bărbații de culoare din America care sunt corigenți când e vorba de copii. Sunt cei mai iresponsabili părinți din America. Black fathers matter / Tații de culoare contează, scriu autoarele.

Nu de puține ori vezi cu spaimă pe internet vandalizarea în masă de către adolescenții de culoare (băieți și fete) a unor magazine din orașele americane. Zeci ori sute de tineri de culoare intră într-un magazin și îl vandalizează. Distrug vitrinele, dărâmă rafturile, fură produsele, sparg marfa, ies în stradă și după fug. Uneori asaltează trecătorii, le zdrobesc fețele, îi lovesc cu obiecte dure, ori îi scuipă. Poliția nu arestează pe nimeni și nici nu are resursele umane pentru a preveni aceste pogromuri la adresa civilizației ori a-i prinde pe cei care le săvârșesc.

Cine sunt acești adolescenți? Majoritatea dintre ei cresc fără tată. Tații lor sunt în închisoare pentru că la rândul lor au crescut fără tați, în familii destrămate, cu părinți divorțați și au fost crescuți doar de mamele lor de culoare.

Și noi românii avem de învățat de asta: destrămarea familiei naturale are consecințe. Nu distrugeți familia! Distrugeți factorii nocivi care distrug familia!

[Voi continua recenzia cărții în alte postări]

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.


Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.