.st0{fill:#FFFFFF;}

Este învierea posibilă din punct de vedere științific? 

Articole | 15/04/2023

Oamenii de știință cred în înviere! Atunci, de ce neagă Învierea?

Ipocrizie ori incompetență crasă? Ori ignoranță? Un număr în creștere de oameni de știință cred în învierea trupului uman mort și bogații investesc miliarde de dolari (iar acum euro) în acest proiect. De fapt, într-o idee.

E vremea Sfintelor Paște. E vremea când scepticii și ateii sunt pe val și își promovează neadevărurile. Din nefericire, chiar și unii lideri creștini sunt ambigui privind Învierea. Doar săptămâna trecută citeam comentariul unui intelectual catolic irlandez, John Wilson, care critica ambiguitatea în afirmații a liderilor Bisericii Anglicane privind Învierea.

Wilson era contrariat. A fost crescut nu de părinții lui biologici, ci într-o familie de neoprotestanți unde autoritatea Scripturii nu era pusă la îndoială. Atât el, cât și familia lui erau convinși de Învierea Mântuitorului.

În anii mai târzii ai vieții, Wilson s-a reorientat către Catolicism, dar și-a păstrat respectul față de autoritatea Sfintelor Scripturi.

Ironic, însă, dacă un segment mic de lideri ai creștinismului au poziții ambigue privind Învierea, un număr în creștere de oameni de știință cred în abilitatea ființei umane și a tehnologiei – adică a rațiunii ființei umane și a tehnologiei – de a învia morții.

Iată ce am citit recent într-o publicație științifică privind oamenii de știință din Germania. Redau materialul în traducerea română (Google).

Medicii germani încearcă să inverseze moartea și să învie oamenii. Lista de așteptare pentru Tomorrow Biostasis, un startup de crioconservare cu sediul în Germania, este de sute de persoane. Compania deja are 10 cadavre conservate într-un laborator care așteaptă să fie înviate.

 

Potrivit unui raport de la Tech.Eu, „ambulanța de rezervă” a companiei a fost deja ocupată, cofondatorul Emil Kendziorra lucrând la lansarea primei companii de criogenie din Europa (există deja o serie de astfel de companii în Statele Unite). Scopul lui Kendziorra: de îndată ce cineva moare, Tomorrow Biostasis răspunde imediat pentru a menține corpul și/sau creierul persoanei într-o stare de stază. Apoi, odată ce progresele viitoare se materializează, compania va trata și inversa cauza inițială a morții persoanei și o va aduce înapoi de la moarte pentru a se bucura de o prelungire a vieții.

 

Acesta este planul, oricum. Kendziorra spune că compania lui are „aproximativ 10 persoane” deja crioconservate în scopuri de instruire și alte sute pe lista de așteptare. Clientela tipică a companiei are în medie 36 de ani și tinde să lucreze în tehnologie, care este poate cea mai puțin surprinzătoare. Câțiva dintre acești oameni își doresc doar creierul păstrat, gândindu-se că eul lor viitor ar putea prefera un nou corp imprimat 3D … sau poate chiar deloc un corp.

 

Când cadavrele sunt transportate la Rafz, Elveția, pentru depozitare pe termen lung la Fundația Europeană pentru Biostază — procesul este considerat din punct de vedere tehnic o donație de corp științific, pentru a fi legal — ele se răcesc la -196 de grade Celsius și sunt plasate într-un rezervor izolat cu azot lichid pentru a bloca conservarea.

 

Desigur, așteptarea progresului medical până la punctul în care poate inversa ceea ce a cauzat moartea nu este singurul obstacol în întregul concept de crioconservare. Există încă mica problemă că nimeni nu știe cum să reînvie un om crioconservat mort. Sigur, poți îngheța creierul pentru a păstra celulele și țesuturile, dar readucerea la viață a unui creier mort anterior, cu funcții și amintiri regulate, nu este încă un lucru pentru lumea noastră.

Articolul original, în engleză, poate fi citit aici: https://www.popularmechanics.com/…/german-doctors…/

Ciudat! Dacă unii oameni cred în abilitatea omului, prin intermediul tehnologiei, să învie trupurile moarte, de ce nu cred în capacitatea Divinității să învie morții?

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

învierea
Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.