.st0{fill:#FFFFFF;}

Eutanasierea „copiilor nenorociți” în Belgia 

Articole | 09/10/2021

Nu mic mi-a fost șocul săptămâna trecută când am dat peste un studiu publicat în iunie, conform căruia 10% dintre nou-născuți au fost eutanasiați în Flanders, Belgia, între 2016 și 2017 pe motiv că "vor rămâne nenorociți" toată viața. 

Eutanasierea lor este ilegală, un act criminal, dar medicii care i-au eutanasiat nu au fost dați în judecată.

Pentru a fi corect, însă, nu este vorba de 10% dintre toți copiii nou născuți, ci 10% dintre copiii născuți dar care au decedat pe parcursul primului an de viață. 10% dintre ei, ori 24 de ființe umane, au fost ucise prin eutanasie.

Ei sunt copii care s-au născut cu malformații ori probleme de sănătate și care, în opinia medicilor, nu le-ar fi dat copiilor șansa de a trăi "un viitor adecvat ( a bearable future"), adică un viitor lipsit de șanse de sănătate.

Gândirea și practica medicilor belgieni reflectă gândirea anti-viață seculară care se răspândește ca un foc de miriște.

Cine dintre noi ar mai îndrăzni să meargă în Belgia pentru a fi operat? Întrebarea e retorică, dar desemnată să ne pună pe gânduri.

O astfel de Europă de dorim? Este această practică "o valoare europeană" ori, mai degrabă, o descindere în barbarism? Înclin să cred ultima parte a afirmației.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.