.st0{fill:#FFFFFF;}

Explozie la o magistrală de gaz în Vrancea 

Articole | 21/09/2023

Comunitatea partidului Alianța Renașterea Națională își manifestă durerea și este alături de victimele exploziei conductei de gaz din localitatea Călimănești, județul Vrancea, soldat cu patru oameni care au murit și alți cinci sunt răniți.

Nu putem să nu ne arătăm empatia față de victimele accidentului și a familiilor acestora. Ei lucrau pe șantierul A7, Autostrada Moldovei, în dreptul localității respective, munceau în trei schimburi, pentru a finaliza în timp util lucrările de construcție la autostradă. Se pare că unul dintre muncitori ar fi lovit accidental o conductă veche de gaz. Potrivit Știri pe Surse, aceasta nu mai figura în evidențele autorităților, conducta fiind abandonată din anii ’70. De asemenea adâncimea magistralei de gaze nu ar fi fost cea corespunzătoare, în mod normal, specialiştii spun că trebuia să fie la 1,80 metri de la nivelul primului strat de la autostradă, iar adâncimea aparentă a acesteia era de până la un metru – conform declarațiilor prefectului judeţului Vrancea, Nicuşor Halici. Pe de altă parte Directorul adjunct al Transgaz Zona Est, Cristian Schmidt afirmă că nu au fost respectate condiţiile din avizul emis de Transgaz la începerea proiectului.

Ne arătăm de asemenea indignarea față de modul în care este condus acest „stat eșuat”, care în loc de „România lucrului bine făcut” și un trai decent, ne lasă victime ale incendiilor precum cele din spitale, stația neautorizată GPL de la Crevedia sau acest trist accident, care pe baza primelor declarații, nu ar fi trebuit să se întâmple.

Suntem solidari și le mulțumim încă o dată pompierilor și echipelor de intervenție care au intervenit prompt și au făcut ca acest incendiu să nu se extindă și să avem de-a face cu o tragedie și mai mare.

Autor: Alianța Renașterea Națională


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.