.st0{fill:#FFFFFF;}

Fără Schengen și fără demnitate! 

Articole | 10/12/2022

Ceva e putred în Uniunea Europeană!

Parafrazez celebrele cuvinte ale lui Shakespeare, „something is rotten in Denmark!” Toate incantațiile UE repetate la infinit, asemenea unor ritualuri sacrosante, și-au pierdut orice credibilitate și seriozitate joi, când Austria și Olanda ne-au blocat accesul la Schengen. Din nou.

Se vorbește despre egalitate, solidaritate, unitate în diversitate, respect reciproc, direcție unică, politici uniforme, un destin uniform și identic al Casei Europene. La bine și la rău. Toate aceste sloganuri s-au dovedit a fi o farsă și cuvinte goale în gura țărilor influente din UE. De ce să le mai luăm în serios?

După 16 ani (fără 21 de zile) în Uniunea Europeană, României i s-a arătat spatele în Clubul Schengen. Principalul autor al nedreptății este Austria, țară care ne-a jefuit, practic, resursele naturale și ne-a asuprit părinții, ținându-i în iobăgie, vreme de sute de ani. Țara care s-a făcut stăpână în țara părinților noștri, din Crișana și Banat până în Bucovina.

Iar acum continuă sa ne jefuiască, dar cu permisiunea noastră. Permitem exploatarea de către austrieci a pădurilor noastre și ale resurselor noastre energetice la prețuri derizorii. Austria s-a obișnuit cu colonialismul, iar România cu statutul de victimă. Asta nu stă bine unei țări.

Schengen nu e raiul pe pământ, dar poartă simboluri serioase. Denotă egalitate în rang între statele membre. Bararea accesului înseamnă inegalitate, aroganță, încăpățânare. Iar în cazul Olandei și Austriei, minciuni. Migrația nu e o problemă în România. Granițele noastre sunt sigure. Migrația este o problemă la ei. Ei sunt cei care încurajează migrația și apoi atacă țări precum Ungaria și Polonia, care ridică garduri pentru a proteja Europa de migranți.

Est-europenii au făcut bine Austriei, dar Austria a răspuns cu aroganță. În 1683 est-europenii (polonezii, ungurii și românii, printre alții) au scăpat Viena de asediul otoman și de pacostea musulmană. Ani mai târziu, în 1699, Austria ne-a luat Ardealul. Iar astăzi Austria ne întoarce faptele bune cu răutate.

Croația, și ea o fostă colonie a Imperiului Austriac, a fost primită în Clubul Schengen după doar 9-10 ani în UE. De ce Croația și nu noi? Croația e mai la îndemână pentru bogații turiști occidentali care, pentru a evita cozile lungi când merg în vacanță în Croația, ori se întorc acasă, nu vor să stea la coadă și solicita eliminarea lor. Cetățenii de rangul doi, cum suntem noi, încă trebuie să stăm la coadă.

Cred că ne-a ajuns cuțitul la os. Lipsa de respect a austriecilor și olandezilor față de noi trebuie penalizată. Timiditatea primului ministru și a autorităților din România nu e doar crasă, dar și o rușine pentru întreaga Românie. Nu mai putem permite unor astfel de fricoși să ne conducă ori să ne reprezinte în forurile europene. În permanență cu pălăria în mână și cu ochii privind în jos, liderii noștri politici ne fac de rușine. Fac o impresie proastă. Creează o reputație pentru țara care ne dezavantajează.

Vorbeam recent cu un cetățean din Arad. Spunea el: „Domnule Costea, îmi face impresia că tot ce clasa politică a țării încearcă să facă în aceste zile, pierde. De tot ceea ce România se apucă să facă sub conducerea lor, nu se izbutește? Pierdem”.

Dragi cetățeni, agreez cu voi. Vă simt durerea. Perdanții din ierarhiile politice trebuie schimbați în 2024. Este nevoie de o clasă politică nouă, cu o viziune nouă, una plină de demnitate și care să știe să ne reprezinte cu demnitate, dar și succes, la Bruxelles și nu numai.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.