.st0{fill:#FFFFFF;}

Dragi tineri : frecventarea lăcașurilor de închinare vă protejează 

Articole | 13/03/2021

Cehia este o țară extrem de secularizată. Din acest motiv, un grup de sociologi au făcut un studiu privind impactul frecventării slujbelor religioase, dar mai ales implicarea în activitățile religioase (studii biblice, ore de rugăciune, grupuri creștine de prietenii, echipe de sporturi creștine, activități corale, activități muzicale etc.) asupra tinerilor cehi.

Rezultatele studiului sunt identice cu rezultatele sutelor de studii similare din întreaga lume: "religiosity and spirituality have been considered to be protective of adolescent health risk behavior / religiozitatea și spiritualitatea au fost considerați factori de protecție a adolescenților privind comportamentul și sănătatea".

Conform studiului ceh, adolescenții cehi care se implică în activități bisericești, își încep viața sexuală mai târziu decât adolescenții secularizați, consumă mai puțin alcool, mai puțin tutun, mai puține droguri, și sunt mai sănătoși din punct de vedere emoțional și fizic.

IMPORTANT: Studiul denotă și rolul extrem de important al taților privind sănătatea morală a copiilor lor. Adolescenții ai căror tați nu frecventează slujbele religioase au o incidență de 1,6 ori mai mare ca a adolescenților ai căror tați frecventează biserica de a se implica în activități riscante pentru sănătate (consum de tutun, alcool, droguri etc).

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.