.st0{fill:#FFFFFF;}

Globalizarea stupidității 

Articole | 06/01/2022

Acest gând mi-a fost trezit în minte citind incredibila știre din Coreea de Nord de luna trecută, cum că autoritățile au interzis cetățenilor să zâmbească ori să râdă timp de zece zile pentru a comemora moartea și memoria unuia dintre dictatorii comuniști nord-coreeni.

O minte diabolică zămislește gânduri diabolice și practici diabolice. Această politică am putea-o numi, pe drept, stupidă, chiar dacă expresia este puțin peiorativă.

Dar la fel de bizare, incredibile, și, pe șleau vorbind, stupide, sunt și multele politici gândite și promovate de mintea seculară în Occident.

Este cu totul bizar și un afront la demnitatea umană pentru statul secular, așa-numit democratic și susținător al statului de drept, să constrângă cetățenii să se vaccineze împotriva voinței lor.

Să impună certificatele verzi. Să condiționeze intrarea cetățenilor în incinta clădirilor publice, inclusiv în primării pentru a-și plăti taxele, pe vaccinare și deținerea unui certificat verde.

Să condiționeze participarea cetățenilor în procesul democratic pe vaccinare. Să segregheze cetățenii pe criterii artificiale de genul vaccinării și să-i aplaude pe unii și să-i demonizeze pe ceilalți.

Să condiționeze deținerea unui loc de munca pe vaccinarea repetată, de atâtea ori de câte ori statul o cere, și cu ce vaccin și când.

Culmea, să condiționeze chiar și exercitarea drepturilor constituționale pe dovada vaccinării.

Dar sunt lucruri și mai sinistre și bizare, cum e acordarea unui drept la uciderea ființei umane până în momentul nașterii, presiunea asupra celor în vârstă să-și curme viața, abolirea familiei și a căsătoriei ca instituții sociale.

Ce au în comun practicile occidentale seculare cu cele impuse de dictatorii marxiști din Coreea de Nord?

Anihilarea autonomiei personale e un factor comun. Justificarea, în aparență rațională, a acestor practici bizare, sinistre și stupide, în al doilea rând.

Coreea de Nord își justifică acțiunile iraționale recurgând la rațiune.

Secularismul occidental face la fel: nu e nimic irațional, ne spune elita secularistă, în a abroga liberul arbitru, autonomia personală și abrogarea în fapt a drepturilor constituționale pentru a pune capăt pandemiei.

A ți se interzice dreptul la a fi jovial și a râde în Coreea de Nord este, într-un fel, echivalentul unui lockdown occidental sau impunerea certificatelor verzi care previn exercitarea libertății personale.

Cele două interdicții, din Coreea de Nord și Europa, sunt echivalente din punct de vedere moral. Este însă îngrijorător că atât în Coreea de Nord, cât și în Occident oamenii lipsiți de libertate, dar și cei care cred că sunt liberi, raționează și justifică în mintea lor aceste aberații. 
Bizarul se globalizează. Stupiditatea se globalizează. Iar, din nefericire, acceptarea globalizării bizarului și stupidității se globalizează și ea.
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.