.st0{fill:#FFFFFF;}

Greenflation / Inflația verde / Greenflația  

Articole | 07/02/2022

Greenflation este un termen nou pe care vi-l recomand să-l stăpâniți. Încă nu am observat să fi intrat în vocabularul românesc, dar s-au putea traduce ca "inflația verde" sau "greenflația".

Inflația verde este un termen pe care economiștii încep să-l aplice creșterii vertiginoase a prețurilor în măsura în care ele sunt cauzate de "modificările climatice" ori "tranziția" de la combustibilii tradiționali (fossil fuels sau fossil energy) la "green energy" (energia verde, solară, eoliană etc.).

Ofer un articol pe acest subiect: The Rise of Greenflation / Ascensiunea inflației verzi.

Am discutat subiectul, indirect, ca invitat la un live Facebook sâmbătă seară. Modificările climatice au devenit un fel de sperietoare de păsări, desemnate de fapt sa ne sperie. Lucrul care înspăimântă și este real, însă, este inflația alarmantă din ultimele luni.

 "Tranziția" a cauzat și va continua să cauzeze o creștere enormă a costului energiei. Este o "tranziție" pe care statele nu vor putea să o stăpânească, iar consecințele vor fi simțite pe pielea noastră, iar costurile vor fi plătite tot din buzunarul nostru, al celui care scrie aceste rânduri și al celor care le citesc.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.