.st0{fill:#FFFFFF;}

Lideri conservatori cu care ne mândrim: Gregg Abbott 

Articole | 12/02/2022

Periodic voi căuta să postez materiale privind lideri conservatori, prezenți ori din trecut, cu care ne mândrim. Sunt conservator, creștin-democrat, iar partidul pe care îl conduc, Alianța Renașterea Națională, este un partid conservator creștin- democrat. 

Democrația creștin-democrată a dominat politica europeană după ultimul război mondial accentuând valorile creștine, hărnicia, familia, rădăcinile creștine ale civilizației europene și libertățile fundamentale. Dreapta de astăzi se asemuiește mai puțin cu conservatorii care au reclădit Europa din cenușa cataclismului militar care a încetat în mai 1945. Dar încă există conservatori autentici și astăzi, unul dintre ei fiind Guvernatorul de Texas Gregg Abott.

Pe dl Abbott nu îl cunosc personal, decât de la distanță. Suntem apropiați ca vârstă. Profesa și el avocatura în Houston la începutul anilor 90. În timp, a devenit judecător și am avut ocazia să pledez câteva cazuri prezidate de el. Un alergător avid în tinerețe, un copac a căzut peste el în timp ce alerga pe ploaie și i-a paralizat trupul de la mijloc în jos. Dar accidentul nu i-a blocat ascensiunea profesională și politică. Creștin practicant, dl Abbott a devenit, în timp, Guvernator al statului Texas.

Sub administrația lui, Texas a făcut progrese enorme. În ultimul deceniu populația statului a crescut cu +18%, ajungând la aproape 30 de milioane. 38% din locurile de munca create în America după colapsul economic din 2008 au fost create în Texas, iar în anii pandemiei Texas a creat un milion de locuri de muncă.

Jumătate din populația statului are 35 de ani sau mai puțin. Texas a început anul 2021 cu o economie puternică, iar dacă Texasul ar fi un stat independent, ar fi a 9-a economie mondială, înaintea Italiei, Spaniei, Rusiei, Canadei, Braziliei etc. În 2019 era a 10-a economie mondială.

La nivel valoric, Texas este vârful de lance al mișcării creștine și conservatoare din America și poate din lume. Republicanii din Texas sunt locomotiva conservatorismului american. Avortul a fost practic pus în afara legii, Texas este un aliat apropriat al Israelului, libertatea religioasă și de conștiință înfloresc și sunt protejate. În martie 2021 Texasul a eliminat toate restricțiile privind pandemia. În final, Texas a biruit pandemia, la fel ca Florida, iar celelalte state ale SUA au urmat exemplul acestor două state.

Fără îndoială, conservatorismul texan este responsabil pentru aceste realizări uimitoare. Texanii sunt mândri de moștenirea lor religioasă, creștină, și de diversitatea lor etnică istorică. Guvernatorul Abbott este un produs al acestei gândiri de succes, conservatoare și de bun simț.

În postarea următoare voi posta discursul Guvernatorului Abbott, în limba română, privind proiectul constituțional de protejare a drepturilor părintești în Texas. Îl vom vota în noiembrie și deja îndemn toți românii din Texas să se prezinte la vot și să-l voteze.

Imaginea a fost luata de pe google.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.