.st0{fill:#FFFFFF;}

Grupul Wagner– un dar al secularismului dat umanității 

Articole | 10/02/2023

Atrocitățile „ismurilor” Secolului XX s-au extins și în veacul în care trăim. Cataclismele violente care în veacul trecut au rezultat în uciderea a peste 100 de milioane de oameni (ori poate dublu) în numele „progresului” continuă și azi.

Imperialismul prusac, nazismul, fascismul, comunismul, socialismul, maoismul și alte „ismuri” similare au fost responsabile pentru atrocitățile bine cunoscute nouă.

Atrocitățile continuă și în zilele noastre și le vedem pe ecranele telefoanelor și ale televizorului.

Războaiele din ultimii 100 de ani au fost cauzate aproape în întregime de „progresiști”.

Corect, de dictatorii veacului trecut care au comis atrocități de nedescris în numele „progresului” și care au pretins că astfel au adus „progres” în lume. Printre ei se află germanul Hitler, dar și românul Ceaușescu.

Ultima atrocitate gestată de secularism este Grupul Wagner. Este îndoielnic că ființe umane călăuzite de valori creștine sau reformate moral ar putea comite atrocitățile atribuite acestui grup.

O știre chiar șocantă tocmai publicată este că mercenarii Wagner își ucid tovarășii de luptă care sunt răniți. Uneori cu lopata.

Nu o spun ușuratic, dar Wagner este un produs al secularismului Secolului XXI, un fenomen al ființelor umane din care Dumnezeu lipsește, care nu deosebesc binele de rău, care ucid pentru bani.

Oameni care probabil pretind că nu există Dumnezeu, așa cum ne spune secularismul. Contrariază, însă, și faptul că statele seculare și pretins democratice (și „civilizate”) îngăduie existența în lume a unor formațiuni umane de genul Wagner. Ucigași plătiți.

Umanitatea și secularismul au pretins că au scontat un mare succes și că au făcut un mare pas înainte când, în anii 90, au stabilit International Criminal Court (un tribunal penal internațional care să îi tragă la răspundere pe cei care comit crime împotriva umanității). Milosevici a fost condamnat de ICC, murind în închisoare.

Când, însă, va aduce acest ICC în fața instanței mii ori zeci de mii de mercenari Wagner care comit crime împotriva umanității?

Întrebarea este una retorică, dar se aplică, în măsură egală și soldaților și mercenarilor ucraineni.

Cu secole în urmă, societatea tradițională a acordat dreptul oricărui stat să prindă și să deservească justiție pirații și să-i pedepsească. Pirații erau considerați inamici ai umanității (hostis humani generis).

Secularismul, pe de altă parte, a dominat gândirea și politica globală de mai bine de 100 de ani.

Ani în care pretinde că am făcut progres. Când dai peste pirații Veacului XXI, de genul Grupul Wagner, ori de regimuri inumane de genul Coreei de Nord, trebuie să concluzionezi că, dimpotrivă, secularismul ne-a înrăit și că a desfigurat imaginea divinității imprimate în noi la Creație

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.