.st0{fill:#FFFFFF;}

Împreună luptăm împotriva scumpirilor! 

Petiții | 22/01/2022

Observăm cum clasa politică actuală caută scuze, dar oamenii care luptă cu adevărat pentru România și români caută soluții.

Împreună trebuie să fim ca o mare familie și în momentele dificile trebuie să dăm dovadă de îngrijorare și solidaritate. Din evoluțiile economice observăm că aceste creșteri sunt cauzate de factori externi, inclusiv de politica energetică a Uniunii Europene, șantajul cu gaze al Rusiei și politica de combatere a crizei Covid-19.

În acest context, Alianța Renașterea Națională lansează o petiție prin care solicită guvernului implementarea de urgență a unor măsuri esențiale în contextul acestei crize cum ar fi:

  • Reducerea TVA-ului la produsele alimentare de bază
  • Plafonarea prețurilor la energie și gaze
  • Reducere TVA-ului la îngrășămintele folosite în agricultură
  • Reduceri drastice ale TVA-ului la combustibil
  • Scăderi ale taxelor la încălzire și electricitate

Ar trebui să luăm exemplul Poloniei care au implementat măsuri similare. Polonia a adoptat reducerea taxelor la benzină, gaze naturale şi electricitate şi distribuirea de bani către gospodării, în cadrul unui program în valoare de până la 10 miliarde de zloţi (2,54 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

Pentru a lupta împotriva inflației este nevoie de măsuri radicale, precum TVA zero la mâncare și gaze și reducerea taxelor la carburanți, în Polonia.

De asemenea, autoritățile de la Varșovia vor TVA zero la alimente dar susţine că are nevoie de aprobarea Bruxelles-ului din cauza reglementărilor UE. Ministrul de Finanţe, Tadeusz Koscinski, a declarat la postul public de radio că Polonia vrea să reducă TVA la carburanţi de la 23% la 8%.

„(Programul) este menit să lase cât mai mulți bani în portofelele polonezilor”, a declarat Mateusz Morawiecki într-o conferință de presă. 

Aceasta este și dorința Alianței Renașterea Națională care inițiază o petiție către guvernul României prin care cerem implementarea de urgență a măsurilor de scădere a TVA-ului și plafonare a prețurilor la energie.

Formular petiție

Petitie - Împreună luptăm împotriva scumpirilor!

Alătură-te grupului ARN pe Facebook

Urmărește evoluția petiției și alte inițiative ARN.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.