.st0{fill:#FFFFFF;}

În sfârșit creștinii câștigă la CEDO! 

Articole | 11/01/2022

Sunt rare victoriile creștinilor la CEDO, cum a fost cea de săptămâna trecută. Conform deciziei, creștinii nu pot fi constrânși să acționeze împotriva convingerilor lor religioase când sunt acuzați de discriminare în mod nefondat.

Cazul a început în Irlanda cu mai mulți ani în urmă ca urmare a legalizării căsătoriilor unisex în 2016.

Un cuplu de același sex a solicitat unor cofetari creștini să le facă un tort pentru a-și sărbători "căsătoria".

Cofetarii au refuzat pe motiv de convingeri religioase. Creștinii nu pot fi constrânși să participe, chiar indirect, la celebrarea unor practici sau la unele acțiuni care sunt contrare unor aspecte fundamentale ale credinței lor. Acesta a fost argumentul lor.

În Irlanda, cofetarii au pierdut, dar au făcut recurs la Curtea Supremă a Marii Britanii unde au câștigat în 2018. Cuplul unisex a dus cazul la CEDO unde, din fericire, au pierdut.

Cuvinte de apreciere trebuie exprimate la adresa cofetarilor irlandezi. În această bătălie dintre "minoritățile sexuale" și creștinii practicanți, creștinii au câștigat. Cum de altfel și trebuia.

Creștinii României sunt încă la adăpost de atacurile agresive ale "minorităților sexuale".

Multora dintre noi, însă, nu ne pasă de ce se întâmplă dincolo de Viena privind soarta creștinismului, creștinii și discriminarea crasă direcționată împotriva lor.

Indemn conaționalii mei să aprecieze pe cei care luptă pentru "credința noastră de obște" care ne-a fost dată tuturor odată pentru totdeauna.

Din împotrivirea creștinilor irlandezi beneficiem fiecare dintre noi si vor beneficia si copiii noștri. Prezentați-vă pe câmpul de bătălie și luptați pentru credință!

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.