.st0{fill:#FFFFFF;}

Insectele – noua hrană a oamenilor 

Articole | 11/05/2023

Copiii nu mai mănâncă ciocolată – mănâncă insecte!

Idolatria climei este extremistă. A devenit o ideologie totalitară care solicită, asemenea revoluției sexuale, ca întreaga societate globală, economie, politică și viață socială să fie reconfigurate pentru a clădi noua ordine mondială pe ideologia climei. Nu mai există un singur aspect al vieții sociale, politice ori economice care să nu fi fost impactat, în extremis, de ideologia climei.

Un exemplu al acestui extremism este încurajarea și obișnuirea copiilor din Elveția să nu mai mănânce ciocolată, ci insecte. Nu glumesc. Puteți citi aici.

Nu e vorba de informații conspiraționiste, ci reale. Articolul cu pricina a fost publicat pe 2 mai de Wall Street Journal, o publicație conservatoare cu o notorietate și influență globală care se vinde în fiecare aeroport internațional din lume.

Titlul articolului este Switzerland Wants Children to East Less Chocolate and More Insects / Elveția vrea ca copiii să mănânce mai puțină ciocolată și mai multe insecte. Corect: insecte de genul pe care le cunoaștem – greieri, viermi, lăcuste etc.

Motivul: să ne transformăm treptat din carnivori în vegetarieni. A fi carnivor înseamnă a contribui la distrugerea mediului și a planetei. Vitele și porcii, de exemplu, emit gaze de seră care, la rândul lor, afectează negativ mediul și încălzesc planeta. Logic, nu? Eliminăm până la urmă și ființele umane pentru a reclădi lumea în jurul idolatriei climatice.

Elveția a fost prima țară din Europa care, în 2017, a permis vânzarea de insecte ca hrană pentru adulți. În spatele industriei insectelor se afla lobby-uri uriașe: cele care se opun surselor de energie tradiționale; cele care promovează un stil de viață vegetarian; cele care promovează mâncarea artificială (carnea alternativă etc.); cele care promovează insectele ca sursă principală de proteine.

Astfel de grupuri de presiune converg privind obiectivul. În cuvintele autorului „insects are an enviromentally friendly source of protein and vitamins, and generate a fraction of the greenhouse gases of raising cattle, pigs and other livestock. And scientists say they are safe to eat, provided they are raised in controlled environments / insectele nu afectează negativ mediul și sunt o sursă bună de proteine și vitamine, și generează doar o fracțiune din gazele de seră cauzate de creșterea vitelor, a porcilor ori a altor animale. Iar oamenii de știință spun că ele pot fi consumate în siguranță dacă sunt crescute într-un mediu supravegheat …”

Dacă vrei să schimbi viitorul începi cu copiii. Crescătorii de insecte inundă școlile din Elveția și încurajează copiii să mănânce insecte în loc de carne. Dar fraudarea sentimentelor culinare ale copiilor e evidentă: copiii nu mănâncă insecte „goale”. Ei mănâncă insecte învelite in paprika, caramele sau ceva care ascunde gustul probabil neplăcut al insectelor.

Nu visăm. Ceea ce va scriu este real. Recent, guvernul olandez a lui Rutte a anunțat că va cumpăra, chiar cu sila, fermele care cresc animale în Olanda. Cine s-ar fi gândit vreodată că am putea ajunge aici?

România urmează, fără îndoială, mai ales având în vedere clasa de politicieni adormiți care stăpânesc peste noi.

Extremismul ideologiei climei nu poate fi tăgăduit. Chiar și Peter Singer, cel care propune uciderea copiilor născuți (nu doar nenăscuți), primește spațiu imens în publicațiile globale pentru a ne motiva să ne schimbăm dieta cu scopul de a salva mediul, clima și planeta. Într-un recent articol din New York Times recomandă ca toți să devenim vegetarieni!

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

insecte
Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.