.st0{fill:#FFFFFF;}

Instituționalizarea idolatriei climei în România (I) 

Articole | 03/05/2023

Legile anti-ființe umane, anti-valori și anti-familie trec prin Parlamentul României cu duiumul. Fără ca noi să avem timpul să le studiem, să le citim măcar, dar mai ales să vă informăm privind pacostele legiferate de aleșii noștri și care vor deveni un jug greu de purtat pentru copiii noștri.

Proiectul de lege pe rol în Parlament privind mobilitatea urbană durabilă este un exemplu care denotă agresivitatea cu care UE își impune ideologia asupra noastră, iar în acest caz, idolatria climei.

Motivația PL ademenește și amintește de propaganda lui Ceaușescu privind programul de „sistematizare” al anilor 70 și 80.

Ni se spune în Articolul 2 că întreaga infrastructură rutieră din interiorul zonelor urbane va fi refăcută / reconfigurată pentru a asigura „un sistem de mobilitate durabil, echitabil, eficient și incluziv...”

Un alt obiectiv este „reducerea gazelor cu efect de seră din transporturi”. Un altul este „creșterea siguranței rutiere” prin intermediul „soluțiilor verzi și digitale”.

Poate că deja începeți să dibuiți despre ce este vorba: un dezastru. Reconfigurarea zonelor urbane va trebui înfăptuită în 2 ani, adică până în 2025!

De data asta nu mai putem invoca raționamentul des propus pentru neimplicare a unora dintre noi: „chestiile astea nu mă afectează pe mine”.

Legea asta te afectează și pe tine. De fapt, e desemnată să te afecteze în mod direct. Să-ți afecteze libertatea personală, autonomia, libertatea de circulație, mobilitatea în spațiul public, libertatea profesională, să te ducă în timp în anii 80 când Ceaușescu reglementa cine poate ieși cu autoturismul în spațiul public, când, la ce ore, până unde se putea deplasa cu mașina de acasă etc.

Tot ce este motivat de ideologia climei, reducerea gazelor de seră, soluții verzi și termeni similari trebuie să ne alarmeze. Obiectivele acestea au și vor necesita niște consecințe extreme, inclusiv financiare.

Pronosticul Marii Britanii este că „înverzirea” țării până în 2050 va costa aproximativ 20 de trilioane de dolari. Economia Marii Britanii produce aproape 4 trilioane de dolari anual. Pentru a schimba întreaga infrastructură a Marii Britanii, britanicii vor trebui să:

  1. muncească 5 ani; 
  2. toți banii să intre în buzunarul statului; 
  3. nici o lețcaie să nu rămână în buzunarul cetățenilor; 
  4. și toți banii să fie cheltuiți doar pentru reconfigurarea economiei, infrastructurii, clădirilor etc. și nimic pe altceva (adică educație, îngrijire medicală, apărare, bani în buzunarul cetățeanului etc.).

Bătălii similare se poartă la ora actuală în Washington, unde dl Biden a propus o legislație care va avea același efect: toată țara, de la Atlantic la Pacific și de la Golful Mexic la paralela 48 (Canada), va fi reconstruită cu scopul suprem de a preveni catastrofa climatică (presupusa, dar în care nimeni nu mai crede).

Costul: 50 de trilioane de dolari! Adică producția economiei americane pe 2 ani.

Republicanii au zis, "no, thank you". Alegerile din 2024 vor determina în ce direcție se va îndrepta și America privind idolatria climei.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.