.st0{fill:#FFFFFF;}

Ipocrizie? Cred că da! 

Articole | 06/04/2021

Lumea seculară, în special europenii, își iau liber în Vinerea Mare, dar și a doua zi după Paște. Paștele occidental tocmai a trecut, iar occidentalii au stat acasă și în Vinerea Mare și a doua zi de Paște. Parlamentul European a fost închis, iar presa online a PE nu a fost difuzată în aceste două zile. Nici revista presei europene.

Ceea ce mi se pare ironic și ipocrit. Nu ne așteptam ca lumea seculară să sărbătorească Sfintele Paște, și, în special, semnificația lor. De ce însă să primească zile libere de muncă? Și nu doar una, ci două.Tradițional, Europa nu muncea în Vinerea Mare, nici în lunea de după Paște. Seculariștii ne resping convingerile religioase, dar își însușesc sărbătorile noastre religioase când îi avantajează: două zile libere de la muncă, dar plătite.

Atitudinea și comportamentul acesta mi se par nu doar ipocrite, dar și lipsite de etică. E imoral să stai acasă două zile plătite fără însă a fi convins ori avea ceva, cât de puțin, în comun cu semnificația sărbătorii acelor zile. Secularismului îi lipsește etica, iar ipocrizia de care dă dovadă cu prilejul Sfintelor Paște, și a fiecărei sărbători creștine, de fapt, dovedește acest lucru.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.