.st0{fill:#FFFFFF;}

Marea Britanie: Încoronarea prințului și detronarea Prințului 

Articole | 04/05/2023

Învățații și potențații acestei lumi vor converge în Londra pe 6 mai pentru a valida un ritual fără sens, fără valoare și de care nimeni nu are nevoie: întronarea Prințului Charles în funcția de Monarh al Marii Britanii, dar și de „Guvernator Suprem” al Bisericii Anglicane.

Ce ar putea fi mai plicticos ca asta? Chiar și generația britanică tânără cască de somnolență când subiectul e adus în discuție.

În timp ce britanicii se pregătesc să participe la acest ritual cu mai multă ardoare decât s-au pregătit să sărbătorească Sfintele Paște luna trecută, Marea Britanie e pe moarte. Spiritual vorbind, dar, zic unii analiști, și economic. Iar în spatele acestei realități se petrece altceva și mai tragic: detronarea Prințului Hristos!

Preocuparea britanicilor ar trebui să fie reîncoronarea și reîntronarea Prințului Adevărului în țara lor în loc de încoronarea unui om muritor care s-a dovedit, până la acest punct în viață, a fi mai mult o epavă morală decât un om moral ori spiritual.

Nu doar el, ci întreaga Casă Regală. Acum câțiva ani Casa Regala a încheiat prima căsătorie homosexuală din istoria Imperiului, între un bărbat cu un alt bărbat. Charles a trăit în adulter, la fel ca prima lui soție. Iar ceilalți membri ai Casei Regale sunt la fel de dezorientați din punct de vedere moral, fără a cunoaște diferența dintre stânga și dreapta asemenea oamenilor din Ninive.

Vă amintiți de Prințul Andrew? Mai doriți să-i vedeți fața?

Vă amintiți de volumul The Spare și frații care sunt la cuțite?

Aceste observații îmi aparțin. Dar sunt împărtășite și de britanici spirituali, mai inteligenți și vizibili decât mine. Unul dintre ei este Dan Hitchens, un intelectual britanic pe care îl respect.

Dan Hitchens este fratele ateului Peter Hitchens, prolificul scriitor anticreștin. Spre deosebire de Peter, însă, Dan și-a regăsit calea înspre Adevăr și Credința în Divinitate. A găsit-o în Dallas, Texas, cu mulți ani în urmă, după o vizită la Huntsville, Texas unde a urmărit execuția unui criminal.

Era jurnalist la vremea aceea și i s-a cerut să scrie un articol acid la adresa texanilor care încă execută criminalii. Curiozitatea l-a împins să viziteze Muzeul Creștin din Dallas, o mostră a creștinilor texani.

Ajungând în fața picturii Fiului Risipitor, Dan a rămas înmărmurit vreme de zeci de minute dându-și seama că el este Fiul Risipitor, de fapt.

Curios, fratele lui Dan, Peter Hitchens și-a sfârșit viața tot în Texas, în Houston, unde făcuse tratament pentru cancer.

De ani de zile Dan Hitchens scrie și și-a dedicat viața să readucă Viața în Biserica Anglicană. Ironic, King Charles va deveni, în virtutea lui de Rege al Marii Britanii și „Cap” al Bisericii Anglicane.

Arhiepiscopul de Canterburry, Welby, nu crede în Învierea în trup a lui Hristos. E la cuțite cu Papa Francis, și a dus Biserica Anglicană pe o pantă alunecoasă a lumificării.

În februarie a influențat adoptarea noii politici a Bisericii Anglicane care „binecuvântează” uniunile homosexuale la altar. Se discută deja următorul pas: înfăptuirea „căsătoriilor” homosexuale în fața altarului în Bisericile Anglicane.

Generația tânără anglicană s-a depărtat atât de mult de Evanghelie încât, scrie Dan Hitchens, tinerii britanici sunt "astonished / uimiți" când li se spune că relațiile de intimitate sunt doar pentru cuplurile heterosexuale căsătorite.

În acest context haotic de imoralitate și confuzie de toate felurile, Prințul Charles va fi desemnat de puterea lumească drept Rege al Marii Britanii. Elita care îl va înconjura nu îi va da sfatul de care de fapt are nevoie, și de care a avut nevoie și Solomon.

Sfatul meu este să-l pună pe Hristos drept Prinț al Marii Britanii, iar el să se pună la dispoziția Marelui Prinț pentru a contribui la trezirea morală și spirituală a Marii Britanii.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.