.st0{fill:#FFFFFF;}

Marea Resetare: guvernarea digitală 

Articole | 14/02/2022

Continui comentariile anterioare privind Marea Resetare prezentând idei și subiecte adiționale din cartea lui Klaus Schwab și Thierry Mallaret: Covid-19: The Great Reset / Covid-19: Marea Resetare.

Vă ofer o recenzie utilă a Profesorului Steven Umbrello.

Una din ele este "guvernarea digitală". Ideea a fost propusă pentru ONU din partea Grupului de la Davos încă de dinainte de izbucnirea pandemiei.

Pandemia a permis țărilor avansate din punct de vedere tehnologic să experimenteze deja guvernarea digitală: supravegherea noastră prin intermediul tehnologiei, certificatele verzi, sistemul QR, testări, supravegherea deplasărilor noastre, detalii privind starea noastră medicală.

ONU și Grupul de la Davos au propus finalizarea perfecționării guvernării digitale până în anul 2030.

Ideea a fost din nou reîmpachetată în iunie 2020 de Grupul de la Davos, iar Schwab și Mallaret și-au publicat cartea pe 19 iulie a aceluiași an.

Ne putem deci aștepta ca manualul de guvernare globală să fie revizuit odată cu încetarea pandemiei și în lumina experiențelor ultimilor doi ani.

Nu e deci de mirare că o mulțime de îngrijorări au apărut din partea cetățenilor pe perioada pandemiei privind limitarea ori pierderea libertăților fundamentale, îngrijorări pe care mass media iresponsabilă le-a numit "conspirații".

Să nu uităm că pandemia a fost o bonanza pentru Big Digital Tech. Au făcut profituri uriașe. Nu doar bănești, dar au penetrat și mai adânc în viețile noastre private și intime.

Cum va arăta economia globală în cazul unei resetări concepute de Grupul de la Davos?

Autorii propun un termen nou: "stockholder capitalism", o economie globală capitalistă în care fiecare dintre noi vom fi acționari. 

Alți autori au etichetat noțiunea aceasta o formă de "capitalism comunist, "socialism corporatist", ori "capitalismul chinez".

Prin această noțiune, autorii cred că vom dobândi "dreptatea socială" și egalitatea socială după care ființele umane au tânjit mii de ani.

Autorii propun, de asemenea, un "scor de credit social" asemănător celui impus de China și unele țări occidentale pe perioada pandemiei.

Ființele obediente, cei vaccinați, au primit beneficii sociale cu mai multă larghețe: libertatea de a călători, intra în restaurante, clădiri publice, de a se întruni în biserici, iar ceilalți au fost stigmatizați, amenințați, blocați social, discriminați, amendați, cu libertățile fundamentale știrbite.

La fel se va putea proceda în viitor pentru a anihila voința cetățenilor și a impune voința guvernanților.

Cum va arăta o astfel de economie? Sub presiune, cetățenii planetei vor fi constrânși să își investească resursele intelectuale, financiare, fondurile de pensii, investițiile, în domeniile și industriile acceptate de guvern: clima.

Nu vom mai putea investi în sonde de petrol, de gaze, mine, ori resurse care se presupune că dăunează planetei.

Acesta e doar un simplu exemplu pe lângă multe altele. Aceste noi domenii de investiții sunt numite "sustainable development" ("dezvoltarea sustenabilă"). Investițiile în resursele care afectează clima vor fi interzise.

Guvernarea va urmări politici care, efectiv vorbind, vor transforma societatea globală într-o scandinavie globală.

Economia mondială va fi subordonată guvernării globale și va fi folosită pentru scopurile desemnate de elita globală.

Va fi o nouă lume utopica. O lume în care guvernarea va crește enorm, rolul statului în viața individului se va extinde, libertatea cetățeanului va dispărea în întregime.

Vechea economie este etichetată "economic fascism." Economia post-Covid va tinde spre concentrarea puterii economice a marilor monopoluri.

Micii producătorii probabil vor dispărea. Iar cei care vor încerca să producă ceea ce pentru marile monopoluri este indezirabil, vor fi eliminați de pe piață.

Noțiunea de piață liberă / economie de piață va dispărea.

Lumea lui Adam Smith, descrisă în The Wealth of Nations, va înceta să mai existe.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.